Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık Bakanlığı A101 Aktüel Ürünler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan BİM 5 Eylül 2023 Aktüel Ürünler

Ukrayna'dan Dönen Türk Öğrencileri İlgilendiren Açıklama

Yapılan açıklamada ''Yükseköğretim Kurulu, Ukrayna'da yakın zamanlarda ortaya çıkan savaş ve çatışma sebebiyle öğrenimlerini yarıda bırakarak ülkemize dönmek zorunda kalan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrencilerin eğitim ve öğretim hayatlarının aksamaması için alınabilecek önlemler üzerinde çalışmaktadır. Ukrayna'ya giden öğrencilerimizden ülkemizdeki bir yükseköğretim programına yatay geçiş için gereken şartları sağlayanların talep ve tercihleri dikkate alınarak yatay geçiş yapabilmeleri konusunda her türlü kolaylık sağlanacaktır. Yatay geçiş şartlarını karşılayamayan öğrencilerimize ise, 2021-2022 öğrenim yılı bahar dönemi başlamış olmasına rağmen Türkiye'deki üniversitelerde özel öğrenci statüsünde eğitim ve öğretimlerine devam etme imkan ve fırsatı verilecektir. Bu kapsamda Ukrayna'dan ülkemize dönen öğrencilerin özel öğrencilik imkanından nasıl faydalandırılacağı hususu Yükseköğretim Kurulumuz tarafından önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacaktır. Öğrencilerin özel öğrenci statüsünden faydalanabilmesi için Yükseköğretim Kurulu tarafından hazırlanan bağlantı adresine ulaşarak istenen bilgileri doldurmaları gerekmektedir. Başvuru bağlantı adresi: https://ukraynabilgiformu.yok.gov.tr/" denildi.

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU

AYDINLATMA METNİ

VERİ SORUMLUSU: Yükseköğretim Kurulu

İŞLENEN KİŞİSEL VERİLER: Bilgi formunu dolduracak olan öğrencilerin T.C. kimlik numarası, ad-soyadı, e-posta adresi, iletişim adresi, pasaport numarası, vize türü bilgisi, mezun oldukları lise adı ve lisenin bulunduğu şehir, öğrenim gördükleri yükseköğretim kurumu ve öğrenim programının lisanına ilişkin bilgiler.

KİŞİSEL VERİLERİN İŞLEME AMAÇLARI: Yukarıda belirtilen kişisel veriler; Ukrayna’daki üniversitelerde kayıtlı olup öğrenimlerine devam ederken söz konusu ülkede yaşanan olaylar nedeniyle Türkiye’ye dönmek zorunda kalan öğrencilerin öğrenimlerinin aksamaması için alınacak tedbirlerin belirlenmesi amacıyla işlenecektir.

İŞLEME FAALİYETİNİN YöNTEMİ VE HUKUKİ SEBEBİ: Bu kişisel veriler, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 5’inci maddesinde belirtilen “veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması”, “bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması” ve “ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması” hukuki sebeplerine dayalı olarak elektronik ortamda otomatik olarak işlenecektir.

KİŞİSEL VERİLERİN AKTARILMASI: Yukarıda belirtilen kişisel verilerin yurtiçi ve yurtdışındaki üçüncü kişilere aktarımı söz konusu değildir.

İLGİLİLERİN HAKLARI: İlgililer, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun “ilgili kişinin haklarını düzenleyen” 11’inci maddesi kapsamındaki taleplerini “Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğe” göre Yükseköğretim Kurulu’nun Üniversiteler Mah. 1600. Cad. No:10, 06800 Çankaya/ANKARA adresine yazılı olarak iletebilirler.

Gerçeğe aykırı bilgi ve beyanda bulunulması durumunda öğrenim süresi ve alınıp başarılı olunan dersler kişi için bir hak oluşturmayacağı gibi, gerçeğe aykırı beyanda bulunmanın hukuki, mali, cezai ve idari sorumluluğu başvuru sahibine aittir.

Anahtar Kelimeler:
YÖKUkraynaTürk Öğrenci
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.