Öne Çıkanlar mülakat sürekli işçi Hatay Milletvekili Serkan Topal Kabine Toplantıs pratik enfes bir tatlı

YÖK Başkanı Erol Özvar'dan Yüz Yüze Eğitim Açıklaması

256. Üniversitelerarası Kurul Toplantısı’nda konuşan Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, yüz yüze eğitim ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, ''Şartların elverişli hale gelmesi durumunda uzaktan eğitimin yanında yüz yüze eğitim imkânının da sunulduğu harmanlanmış (hibrit) öğretim seçeneğini değerlendireceğiz. Yükseköğretim Kurulu olarak birinci önceliğimiz, yükseköğretim sistemimizin afet sonrası hızlı bir şekilde normalleştirilmesidir.

Deprem sonrası zarar gören bölgelerimizin yeniden kalkınması için, üniversitelerimizin ve bilim insanlarımızın büyük katkıları olacağına inancım tamdır. Yükseköğretim Kurulu olarak biz de bu süreçleri yakından takip ediyor ve paydaşlarımıza gereken desteği veriyoruz. Üniversitelerimiz, ülkemizin daha hızlı bir şekilde toparlanmasında ve yeniden inşa sürecine katkı sağlanmasında başat rol oynamaktadır.

Toplumdaki dezavantajlı grupların yükseköğretime erişimlerini artırmaya ve böylece fırsat eşitliği sağlamaya yönelik adımlarımızı kararlılıkla atmaya devam edeceğimizi özellikle vurgulamak isterim. Deprem gibi insanların hayatını derinden etkileyen afetlere yönelik de birtakım düzenlemelerin arayışı içerisinde olduğumuzu bilmenizi isterim.

Yaptığımız hesaplamalar, UNESCO verilerinin bu yıl içinde güncellenmesi durumunda Türkiye’nin dünyada en çok uluslararası öğrenciye sahip olan ilk 10 ülkeden biri olacağını göstermektedir. Biz tabii ki bu hedefi daha da ileriye götürmenin gayreti içerisindeyiz. Göreve geldiğimiz günden bugüne yükseköğretim sistemimizde uluslararasılaşmanın ne kadar kritik bir öneme sahip olduğunun üzerinde durduk ve durmaya devam ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çizdiği hedef doğrultusunda, halihazırda 300 bin olan uluslararası öğrenci sayımızı 2030 yılı itibarıyla 1 milyona çıkaracağız. Bu doğrultuda uluslararası alanda da pek çok protokol ve anlaşmaya imza attık.

İlk olarak Savunma Sanayii Başkanlığı iş birliğiyle deprem bölgesindeki üniversitelere yönelik AR-GE çalışmalarının çeşitlenmesi ve hızlanması için ortak proje çağrısında bulunacağız ve bu kapsamda projeleri destekleyeceğiz . Bunun yanı sıra bölge sanayisinin yeniden canlanmasına katkı sağlamak ve bölgede ikamet eden öğrencilerimizin sanayi kuruluşlarımızdaki istihdamına imkân vermek adına istihdam odaklı staj projelerini de Savunma Sanayii Başkanlığı ile ortak olarak gerçekleştireceğiz.

Söz konusu seminerleri gerçekleştirmek üzere yakın zamanda Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu ile bir protokol töreni gerçekleştireceğiz.

Uluslararası Araştırmacı Destek Programları kapsamında Türkiye genelinde doktora öğrencileri, doktora sonrası genç akademisyenler, ücretli akademik izin ile ayrılacak bilim insanları ve yabancı araştırmacılar olmak üzere dört ayrı kategoride toplam 415 kişiye burs sağlamayı hedefliyoruz.

Bildiğiniz gibi yaşadığımız afetlerle birlikte ülkemiz bütün kesimlerce hassasiyet gösterilmesi gereken bir süreçten geçmektedir. Bu süreçte üniversitelerimizin yönetici ve üyelerinden ricam daha fazla gayret etmeleridir. İnsan çalıştığına erer.'' dedi.

Uluslararası Araştırmacı Destek Programları'ndan faydalanacak araştırmacılara 20.000 TL aylık ve 10.000 TL yol ücreti desteği sağlanacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.