Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık Bakanlığı A101 Aktüel Ürünler öğretmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

YÖK'den İlahiyat Formasyon Programları Yazısı

Başkan Vekili Prof. Dr. Rahmi Er imzalı resmi yazıda ''Yükseköğretim Kurulu'nun 7 Haziran 2017 tarihli kararı ile İlahiyat, İslami İlimler, İslam ve Din Bilimleri Fakültelerinin mevcut lisans programlarının yerel kredilerinin maksimum 150 kredi olarak belirlenmesine, ayrıca bu programlar içine 25 kredi değerinde pedagojik formasyon derslerinin yerleştirilmesine karar verilmiş; 2017-2018 eğitim-öğretim yılından itibaren söz konusu fakültelerde birinci sınıflardan başlamak üzere yeni ders programlarının uygulamasına, diğer sınıflardaki öğrencilerin de pedagojik formasyon derslerini alabilmelerine ilişkin düzenlemeler yapılabilmesine karar verilmiştir.

Öğretmenlik programlarında yeniden güncelleme yapılmak suretiyle, 2018-2019 eğitim-öğretim yılından itibaren uygulanmaya başlanan yeni lisans programlarında yer alan öğretmenlik meslek bilgisi (pedagojik formasyon) derslerinin adı, içeriği, haftalık ders saati ve kredileri de güncellenmiş olup öğretmenlik uygulaması dersi, iki döneme çıkarılmıştır. Ayrıca Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) Pedagojik Formasyon Eğitimine İlişkin Çerçeve Usul ve Esaslarla bu programlarda yer alan dersler de yeniden güncellenmiş; 27 Eylül 2021 tarihli Genel Kurul Toplantısında uygun bulunmuş; 2021-2022 eğitim-öğretim yılından itibaren eğitim/eğitim bilimleri fakültesi ve eğitim bilimleri bölümü mevcut olup Yükseköğretim Kurulu tarafından izin verilen üniversitelerde açılacak pedagojik formasyon programlarının yeni usul ve esaslar çerçevesinde açılması üniversitelerimize bildirilmiştir.

İlahiyat, İslam İlimler, İslam ve Din Bilimleri Fakültelerinden mezun olanların öğretmenlik atamalarında herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için yeni öğretmenlik lisans programlarıyla yukarıda adı geçen Pedagojik Formasyon Eğitim Sertifika Programına İlişkin Çerçeve Usul ve Esasların ekinde yer alan derslere göre, lisans programlarında gerekli güncellemelerin yapılarak en geç 2022-2023 eğitim öğretim yılından itibaren yeni programların uygulanmaya başlayabilmesi hususunda gereğini arz ve rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.