Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık Bakanlığı A101 Aktüel Ürünler öğretmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

YÖK'ten Özel Yetenek Sınavı İle Öğrenci Alınması Yazısı

Genel Sekreter Başkan a. Süleymen Necati Akçeşme imzalı resmi yazıda ''18 Ekim 2019 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında; Çizgi Film (Animasyon), Grafik, Grafik Resimleme ve Baskı, Grafik Tasarım, Moda Giyim Tasarımı, Moda Tasarımı, Moda ve Tekstil Tasarımı, Rekreasyon, Spor Bilimleri, Spor Yöneticiliği, Tekstil, Tekstil Geliştirme ve Pazarlama, Tekstil Tasarımı, Tekstil ve Moda Tasarımı Programlama merkezi yerleştirme ile öğrenci yerleştirilmesine karar verilmişti. 2020 ve 2021 YKS'de söz konusu programların özel yetenek sınavı ile öğrenci alımının bir sonraki yıl başlayacağı ilgili yılın YKS Başvuru Kılavuzlarda duyurulmuştu. Bununla birlikte ilk defa öğrenci alımı teklif edilen programlarda merkezi yerleştirme ile öğrenci alımına izin verilmişti. 

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından 75850160-301.01.01-E.76066 sayılı YKS Yerleştirme konulu 11 Ekim 2019 tarihli İVEDİ resmi yazı yayınlanmıştı.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Eğitim-Öğretim Dairesi Başkanlığı tarafından E-75850160-301.01.01-4682 sayılı Özel Yetenek Program konulu 21 Ocak 2021 tarihli resmi yazı yayınlanmıştı.

Anahtar Kelimeler:
YÖKözel Yetenek Sınavı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.