Öne Çıkanlar Öğretmene Şiddet Çerçeve Yıllık Planlar Sağlık Bakanı Ahmet Demircan Hakmar Express meral akşener

Yükseköğretim Eğitim Programları Danışma Kuruluna Dair Yönetmelikte Değişiklik (26 Eylül 2024)

Resmî Gazete

26 Eylül 2024 PERŞEMBE

Sayı : 32674

YÖNETMELİK

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından:

YÜKSEKÖĞRETİM EĞİTİM PROGRAMLARI DANIŞMA KURULUNA DAİR YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

MADDE 1- 6/12/2017 tarihli ve 30262 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yükseköğretim Eğitim Programları Danışma Kuruluna Dair Yönetmeliğin 4 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 4- (1) Danışma Kurulu; Yükseköğretim Kurulu Başkanı başkanlığında, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğini temsilen görevlendirilen başkan dışında toplam yedi üyeden oluşur. Bakanlıkları ve Strateji ve Bütçe Başkanlığını temsil edecek üyelerin en az genel müdür seviyesinde, Sosyal Güvenlik Kurumunu temsil edecek üyenin en az başkan yardımcılığı seviyesinde ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğini temsil edecek üyenin ise en az genel sekreter yardımcılığı düzeyinde olması gerekir.”

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(1) Danışma Kurulu, Başkanın gerek görmesi üzerine toplanır. Başkan tarafından belirlenen gündem, toplantı yeri ve zamanı, en az üç gün önceden üyelere duyurulur.”

MADDE 3- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4- Bu Yönetmelik hükümlerini Yükseköğretim Kurulu Başkanı yürütür.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.