KamuMeb

Askere Gideceklere İlişkin Açıklama

ASKERİ PERSONEL

Erbaş/er 1. Grup 5 Haziran 2020 tarihinde sevk işlemlerini yapacak. Sevk belgesi 1-5 Haziran 2020 tarihleri arasında alınacak. Haziran Grubu Bedelli Erlerin sevk tarihi 20 Haziran 2020 olarak belirlendi. Bedelli Erler, sevk belgelerini 16-20 Haziran 2020 tarihleri arasında alabilecekler.

Yedek Subay/Astsubay Adayları, Erbaş/Er (2. Grup), ertelenen Nisan Grubu Bedelli Erlerin sevk tarihi 29 Haziran 2020, sevk belgesini alınabilecekleri tarih 25-29 Haziran 2020 olarak belirlendi.

2020 yılında bedelli askerlik yağacak yükümlülerden; 11 Nisan 2020 celbinde sevki yapılmayanların yeni birlikleri 28 Mayıs 2020 tarihinde e-Devlet'ten duyurulacak ve 29 Haziran 2020 tarihinde sevkleri yapılacaktır.

Kovid-19 Salgınının Önlenmesi Kapsamında Haziran Celp Döneminde Alınacak Önlemlere İlişkin yayınlanan duyuruya göre yükümlüler 5 Haziran 2020 tarihinden itibaren silahaltına alınacak.

MSB'den Kovid-19 Salgınının önlenmesi kapsamında Haziran Celp Döneminde alınacak önlemlere ilişkin yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Kovid-19 salgını ile mücadelesinin başarı ile devam ettiği belirtildi.

Mehmetçiklerin askerlik hizmetini güvenli olarak yerine getirmeleri ve virüsün yayılmasını önlemek maksadıyla, her türlü tedbirlerin alındığı ve alınmaya devam edeceğinin belirtildiği duyuruda Haziran Celp Döneminde silahaltına alınacak yükümlü personelin katılış yapacakları birliklere ulaşıncaya kadar mümkün olduğunca az kişi ile teması ederek birliklerine güvenli şekilde katılış yapmaları amacıyla, Garnizon komutanlıkları tarafından havaalanı, gar ve otogarlarda birer irtibat noktası açılacağı, irtibat noktalarına müracaat edenlerin, tahsis edilen araçlar ile doğrudan birliklerine ulaştırılacağı ifade edildi.

Haziran Celp döneminde silahaltına alınacak yükümlü personelin, katılış yapacakları birliklerin bulunduğu yerleşim merkezlerine ulaşmalarının ardından Garnizon Komutanlıklarınca havaalanı, gar ve otogarlarda açılacak irtibat noktalarına müracaat etmeleri gerekiyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.