KamuMeb
2024-06-17 13:12:58

Bizim Töremizde Devlete Küsülmez

Şemsettin CERAN

17 Haziran 2024, 13:12

17 Haziran 2015’te vefat eden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’i rahmetle yad ederken, bir anımızı kamuoyuna nakletmek istiyorum.

Güniz Sokaktaki evinde, eski bakan, vekil, bürokrat, 15-20 kişi ile gündemi konuşuyordu. Aralarında ben de vardım. Söze elinde bir kitabı topluluğa göstererek başlamıştı.

- Beyler, şu an aramızda çok değerli birisi var. Bu kitabı o yazdı.

Herkes birbirine bakıyor, ne olduğunu anlamaya çalışıyordu. Göz ucuyla ben de baktım. Ne göreyim, benim EĞİTİMDE YENİDEN YAPILANMA kitabımı gösteriyordu.

- Şemsettin, seni tebrik ediyorum. Çok güzel şeyler teklif etmişsin. Bu memlekete çok hizmetler edeceksin. Bundan eminim. Şu anki duruma üzülüp sakın devlete, millete hizmet etmeyi bırakma.(vekil aday listesinde sıram).Bak Özal ilk başvurusunda vekil olamadı ama sonradan başbakan, cumhurbaşkanı oldu. Senin gibi fikir adamı asla küsmez, milletine hizmete devam eder.

- Teşekkür ederim Sayın Cumhurbaşkanım, bizim töremizde devlete, millete asla küsülmez.

Oradan başı dik, gururlu bir şekilde ayrıldım. O günden sonra da, eserlerimle, şu anda da KamuMebdeki köşe yazılarımla millete hizmete devam ediyorum.

Yaşadığım müddetçe de milletime, eğitimci meslektaşlarıma, istikbalimizin teminatı sevgili gençlere tecrübelerimi, gözlemlerimi, düşüncelerimi, söyleşilerimle, dinletilerimle aktarmaya devam edeceğim.

Şemsettin CERAN

Eğitimci-YAZAR/ŞAİR

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.