KamuMeb

Terfi, İntibak ve Hizmet Birleştirme Bülteni

DİYANET PERSONELİ

Terfi, İntibak ve Hizmet Birleştirme Bülteni Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Kadro Terfi ve Tahsis Daire Başkanlığı tarafından yayınlandı.

Terfi, İntibak ve Hizmet Birleştirme İşlemlerine ilişkin bültende yer alan terfi ve intibakla ilgili bazı terimlerin/kavramların tanımı; Giriş Dereceleri, Adaylık İşlemleri, Kademe İlerlemesi, Derece İlerlemesi, Öğrenim Değişiklikleri Sebebiyle Yapılan İntibak, Hizmet Birleştirme İşlemleri ve daha bir çok konunun detayları şöyle:

Terfi: Bir memurun bulunduğu derece ve kademeden daha üst bir derece ve kademeye yükseltilmesi veya ilgilinin, bulunduğu unvandan hiyerarşi olarak daha üst bir unvanlı kadroya atanmasıdır.

Terfi etmek: Memurun bulunduğu kadrodan daha üst dereceli veya hiyerarşi olarak daha üst bir kadroya yükselmesidir.

Terfi tarihi: Memurun derece/kademe ilerlemesine müstahak olduğu tarihtir.

Derece: Bir memurun öğrenim durumu, hizmet yılları esas alınarak 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu çerçevesinde bulunan müktesebidir.

Derece ilerlemesi: Bir memurun bulunduğu kadro da 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu çerçevesinde öğrenim durumu ve değerlendirmeye konu hizmet yılları esas alınarak üst derecelere ilerlemesidir.

Kademe: Derece içinde, görevin önemi veya sorumluluğu artmadan memurun aylığındaki ilerlemedir.

Kademe ilerlemesi: Memurun kademe ilerlemesinin yapılabilmesi için bulunduğu kademe de en az bir yıl çalışmış olması ve bulunduğu derecede ilerleyebileceği bir kademenin bulunması şartı aranır.

İntibak: Memurun öğrenim durumu ile değerlendirilmeye konu tüm hizmetleri esas alınarak, müktesebinin ilerleyebileceği derece ve kademeye getirilmesidir.

İşgal edilen kadro/kadro derecesi: Kişinin atandığı (bulunduğu) kadronun unvan derecesidir.

Görev aylığı (ödemeye esas) derece ve kademesi: Memurun aldığı maaşa esas olan derece ve kademesidir.

Kazanılmış hak aylığı derece ve kademesi: Devlet memurunun 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda yer alan memuriyete giriş derece ve kademesine, yine bu Kanunda yer alan ilavelerin yapılması suretiyle bulunacak derece ve kademesidir. Başka bir ifadeyle Devlet memurluğu statüsünde geçen veya geçmiş sayılan hizmetlerin her yılına bir kademe ve her üç yılına bir derece hesabıyla bulunacak derece ve kademesidir.

Emekli keseneğine esas derece ve kademesi: 5434 sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanunu’na tâbi olan memurun Sigortalı veya Bağ-Kur’lu olarak geçen hizmetlerinin Emekli Sandığı hizmetleri ile birleştirilmesi sonucu bulunan emekli keseneğine esas derece ve kademesidir.

Emsal kişi: Görevde iken üst öğrenimi bitiren memurun emsali, aynı üst öğrenimi tahsiline ara vermeden ve normal süresi içinde bitirdikten sonra memuriyete giren kişidir.

GİRİŞ DERECELERİ:

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda, 1897 sayılı Kanunla yapılan değişiklikten önce hizmet sınıfları bazında belirlenmişken, bu değişiklikten sonra bazı istisnai durumlar hariç hangi hizmet sınıfında görev alınırsa alınsın öğrenim durumu esas alınarak belirlenmiştir.

BÜLTEN

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.