KamuMeb

2022 Yılı Hizmet İçi Eğitim Faaliyetleri Kılavuzu (7 Nisan 2022)

EĞİTİM PERSONELİ

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından E-43501582-774.01.01-47354621 sayılı 7 Nisan 2022 tarihli Hizmet İçi Eğitim Faaliyetleri Kılavuzu 2022 konulu resmi yazı yayınlandı.

Bakan Yardımcısı Bakan a. Petek AŞKAR imzalı resmi yazıda ''Millî Eğitim Bakanlığı Personeli Hizmet İçi Eğitim Yönetmeliği doğrultusunda, öğretmenlerin mesleki gelişim ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik olarak yeni yaklaşımlar hayata geçirilmiştir. Bu yaklaşımlar; okul temelli mesleki gelişim, mesleki gelişim toplulukları ve öğretmen-yönetici hareketlilik programıdır.

Öğretmenlerin mesleki gelişimlerini desteklemek amacıyla hayata geçirilen tüm uygulamalar Öğretmen Bilişim Ağı’nda (ÖBA) hizmete sunulmaktadır. Bu doğrultuda, bahsi geçen yeni yaklaşımların tanıtımına, uygulanmasına, yapısına ve işleyişine dair açıklamalar içeren “Hizmet İçi Eğitim Faaliyetleri Kılavuzu” ekte gönderilmiştir.

Ayrıca; Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü ile Eğitim Fakültesi Dekanlar Konseyi (EFDEK) arasında okul temelli mesleki gelişim çalışmalarında okullara akademik destek sağlanmasını içeren işbirliği protokolünün bir örneği ekte gönderilmektedir.

Öğretmen ve yöneticilerin mesleki gelişimlerinde uygulamaya konulan yeni yaklaşımların kılavuzda yapılan açıklamalar ve başta üniversitelerimiz olmak üzere alanında uzman kişi ve kurumların desteği yürütülmesi hususlarında; bilgilerini ve gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

KILAVUZ

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.