KamuMeb

2023 Yarıyıl Tatili Öğretmenlerin Mazerete Bağlı Yer Değiştirme Atama Sonuçları-Tebligat ve İlişik Kesme İşlemleri

EĞİTİM PERSONELİ

2023 Yılı Yarıyıl Tatili Öğretmenlerin Aile Birliği, Sağlık, Can Güvenliği Mazeretleri ve Engellilik Durumu İle Diğer Nedenlere Bağlı Yer Değiştirme Birinci Aşama Başvuruları 2-6 Ocak 2023 tarihleri arasında yapılmış ve onaylanmıştı. İkinci Aşamada tercihler 11-16 Ocak 2023 tarihleri arasında yapılmış ve onaylanmıştı.

2023 Yılı Yarıyıl Tatili Öğretmenlerin Aile Birliği, Sağlık, Can Güvenliği Mazeretleri ve Engellilik Durumu İle Diğer Nedenlere Bağlı Yer Değiştirme Atama Sonuçları 18 Ocak 2023 tarihinde açıklandı. Tebligat ve İlişik Kesme İşlemleri 20 Ocak 2023 tarihinden itibaren yapılacak.

YER DEĞİŞTİRMELER VE TEBLİGAT

Yer değiştirmeler, öğretmenlerin tercihleri dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır. Hizmet puanının eşitliği hâlinde sırasıyla; öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olana, öğretmenliğe daha önce başlayana öncelik verildi; eşitliğin devamı hâlinde ise atanan öğretmen bilgisayar kurası ile belirlendi. Sonuçlar, “personel.meb.gov.tr” adresinde yayımlanmış olup yer değiştirmesi yapılan öğretmenlerin tebligat, ayrılma ve başlama işlemleri Yer Değiştirme Takviminde belirtilen süreler içinde tamamlanacaktır.

Açıklamalarda yer almayan hususlarda Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliğinin ilgili hükümleri esas alınacaktır.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.