KamuMeb

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı 3. Sınıf İYEP Uygulama Takvimi

EĞİTİM PERSONELİ

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı 3. Sınıf İYEP Uygulama Takvimi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlandı.

Öğrenci Belirleme Aracı (ÖBA) 7-11 Ekim 2024 tarihleri arasında uygulanacak. ÖBA uygulanan öğrencilerin, cevaplarının e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi'ndeki İYEP Modülü'ne işlenmesi 7-16 Ekim 2024 tarihleri arasındadır. ÖBA ile tespit edilen öğrencilerin programa katılım durumunun karara bağlanması 14-18 Ekim 2024 tarihleri arasındadır.

Programda görev alacak öğretmenlerin görevlendirilmesi ve e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi İYEP Modülü'nde tanımlanması, İYEP öğrenci gruplarının oluşturulması 14-18 Ekim 2024 tarihleri arasındadır.

Okul komisyonlarınca çalışma çizelgesinin hazırlanması 14-18 Ekim 2024 tarihleri arasındadır. Program 21 Ekim 2024 tarihinde başlayacak, 30 Mayıs 2024 tarihinde bitecek.

Okul komisyonunun değerlendirme raporunu düzenlemesi ve üst makama sunması 16-20 Haziran 2024 tarihleri arasındadır. İl ve ilçe komisyon raporlarının oluşturulması ve üst makama sunulması 23-27 Haziran 2024 tarihleri arasındadır.

ÖĞRENCİ BELİRLEME ARACI'NIN UYGULANMASINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR

1. Öğrenci Belirleme Aracı (ÖBA), 3. sınıf öğrenci sayısı; Öğretmen Yönergeleri Formları ise 3. sınıf şube sayısı kadar en geç 04 Ekim 2024 tarihine kadar okullara ulaştırılacaktır.

2. Uygulama 07-11 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. ÖBA uygulanamayan öğrencilere ise 2024–2025 eğitim öğretim yılında okula geldiği herhangi bir zaman diliminde ÖBA uygulanır ve modüle işlenir.

3. ÖBA tüm 3. sınıf öğrencilerine, ÖBA uygulayıcı öğretmen tarafından Öğretmen Yönergeleri Formu'na uygun şekilde uygulanacaktır.

4. Öğrencilerin ÖBA cevapları uygulamanın gerçekleştiği tarih itibariyle 3 iş günü içerisinde (en geç 16 Ekim 2024 tarihine kadar) e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi İYEP İşlemleri Modülü “İYEP Öğrenci Belirleme Aracı” ekranına, ÖBA uygulayıcı öğretmen tarafından girilecektir. Ayrışma hissine yol açılmaması için özel eğitim tanısı olan öğrencilere ÖBA’lar uygulanacak olup bu öğrenciler için e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi İYEP İşlemleri Modülü “İYEP Öğrenci Belirleme Aracı” ekranına veri girişi yapılamayacaktır. (Özel eğitim tanısı olan öğrencilerin isimleri ÖBA veri girişi ekranında yer almamaktadır.) Bunun ile birlikte özel eğitim tanısı olup RAM raporu yenilenmeyen öğrencilerin isimleri modülde görüneceği için varsa bu öğrenciler için gerekli kontroller yapılmalı, RAM raporları yenilenmelidir.

5. İl/İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerince uygulama hakkında gerektiğinde okullara bilgi verilecektir.

6. Uygulama esnasında gizlilik sağlanarak okullara ulaştırılan formların kopya, fotoğraf ya da görüntüsü alınmayacak; okul dışına çıkarılmayacak, yetkilendirilmemiş kişilerle paylaşılmayacaktır.

7. İl MEBBİS Yöneticilerince e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi İYEP İşlemleri Modülü'nün kullanımında herhangi bir sorun yaşanmaması için gerekli yetkilendirmeler yapılacaktır.

8. Yetkilendirme sonrasında sınıf öğretmenlerine okul idaresi tarafından e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinde “T.C. Kimlik No” kısıtlaması yapılıp yapılmadığı uygulama öncesinde kontrol edilecektir.

9. Uygulama sonunda kullanılan ya da kullanılmayan tüm formlar okul idaresince bir yıl muhafaza edilecektir.

10. ÖBA’nın uygulanmasında öğrenciler üzerinde sınav algısı oluşturacak açıklama veya davranışlardan kaçınılacaktır.

11. Uygulamanın sağlıklı gerçekleştirilebilmesi için il, ilçe ve okul yöneticilerince gerekli tüm tedbirler alınacaktır.

İYEP MATERYALLERİNİN BASIM VE DAĞITIMI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

ÖĞRENCİ BELİRLEME ARACI (ÖBA)

Her ilkokula 3. sınıf öğrenci sayısı kadar en geç 04 Ekim 2024 tarihine kadar ulaştırılması sağlanacaktır.

ÖĞRENCİ BELİRLEME ARACI ÖĞRETMEN YÖNERGELERİ FORMU (ÖYF)

Her ilkokula 3. sınıf şube sayısı kadar en geç 04 Ekim 2024 tarihine kadar ulaştırılması sağlanacaktır.

TÜRKÇE ETKİNLİK KİTABI

ÖBA uygulama sonucuna göre Türkçe dersinden İYEP’e dâhil edilen öğrenci sayısı kadar okullara ulaştırılması sağlanacaktır. (En geç 04 Ekim 2024)

MATEMATİK ETKİNLİK KİTABI

ÖBA uygulama sonucuna göre Matematik dersinden İYEP’e dâhil edilen öğrenci sayısı kadar okullara ulaştırılması sağlanacaktır. (En geç 04 Ekim 2024)

TÜRKÇE ETKİNLİK KILAVUZ KİTABI

İYEP kapsamında Türkçe dersinde görevlendirilen öğretmen sayısı kadar ilkokullara dağıtımı sağlanacaktır. (En geç 04 Ekim 2024)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.