KamuMeb

Bakan Özer'den Geçici İşçiler Açıklaması

EĞİTİM PERSONELİ

NTV canlı yayınına katılan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, geçici işçilerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğretmen atmalarında mülakatların kaldırıldığını; bundan sonra KPSS puan üstünlüğüne gere gerçekleştirileceğini ifade etti.

Geçici işçilerle ilgili konuşan Milli eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''Bakanlığımızda yaklaşık 30 bin geçici işçimiz var. Bu kardeşlerimiz daha önceden on ay çalışıyorlardı, temmuz ve ağustos aylarında işten çıkartılıyor, tekrar eylül ayında başlıyorlardı. Bir düzenleme yapıldı; 11 ay 29 gün, yani tamamen bir yıl çalışabilmeleriyle ilgili yetki bakanlıklara bırakıldı. Ben bugün itibarıyla o işçilerimizin tamamını 11 ay 29 gün çalışabilecek şekilde onayı vereceğim. Yükseköğretim kurumlarında da bu kapsamda olan geçici işçilerimiz var. Onların da 11 ay 29 gün çalışabilmeleri için Millî Eğitim Bakanlığı onayına ihtiyaçları var. Dolayısıyla hızlı bir şekilde onları da gönderdiği zaman o onayları da vereceğiz.'' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''deprem merkezinde 3 bin 540 destekleme ve yetiştirme merkezi oluşturduk. Soru hazırlama merkezimizde çalışan uzman öğretmenlerimizi bölgeye gönderdik. Şu anda yaklaşık 150 bin öğrencimiz bu bağlamda çalışıyor. Millî Savunma Bakanımız NATO çadırlarını açtı Hatay'da, Kırıkhan'da, İskenderun'da. Enerji Bakanımız gemi getirdi. Gemilerden LGS, YKS kursları devam ediyor ve ikinci dönem konularını sınav kapsamından çıkarttık. Rahat bir sınav olacağına inanıyorum. Sonuçta LGS sınavı sadece sekizinci sınıf öğrencilerinin sadece yüzde onunun yerleştiği bir mekanizma. Yani yüzde doksanı zaten sınavsız yerleşiyor. Orada da çok ciddi iyileştirmeleri var. Ben tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Rahat olsunlar. Yani gerçekten performanslarına kaygıdan dolayı etkileyecek bir duruma düşmesinler. İnşallah tüm öğrencilerimiz zaten yerleştireceğiz.'' dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.