2000'li yıllarda Türkiye'de 5 yaştaki okullaşma oranının yüzde 11, ortaöğretimde yüzde 44, yükseköğretimde yüzde 14 olduğunu; bugün 5 yaştaki okullaşma oranının yüzde 90, ortaöğretimde yüzde 90, yükseköğretimde yüzde 48'in üzerine çıktığını belirten Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, başörtülü gençlerin yükseköğretime erişebilmeleri için yurt dışına gittiğini, katsayı uygulamasının meslek ve din öğretiminde yol açtığı tahribatın da ortadan kaldırıldığını sözlerine ekledi ve ''Sadece bunlar mı oldu? Hayır. Toplumsal talebe göre peygamberimizin hayatından Kur'an-ı Kerim'e, din bilgisine kadar seçmeli dersler tüm öğrencilerimizin hizmetine sunuldu. Bugün uygulama okulunu açacağız üçüncü kademede. Özel eğitim öğrencilerinin eğitime erişimiyle ilgili her türlü yatırım yapıldı. Bugün 453 bin özel eğitim öğrencimiz kaynaştırma bütünleşme eğitiminde veya özel eğitim uygulama okulu bir, iki, üçüncü kademede veyahut özel eğitim meslek okulunda, süren ya da kronik hastalıkları varsa evinde, hastanedeyse hastanede eğitim veren bir sistem var.'' dedi.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''Özel eğitim gerçekten kritik bir alan. Özel gereksinimi olan öğrencilerimizin böyle konforlu ortamlarda eğitim alabilmelerini sağlamak gerçekten çok kıymetli. Aslında bu, sosyal devlet olmanın da bir gereği... Onun için Türkiye'nin her noktasında gereksinimi olan çocuklarımızın eğitimlerini alabilmeleri için her türlü çabayı sarf ediyoruz.'' dedi.
Türkiye'de 18 yaşın üzerinde olan engelli vatandaşlar için açılacak eğitim kurumunun ilk kez İstanbul, Ankara ve İzmir'de hizmete başlayacağını belirten Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''İnşallah, bu hizmetlerimizi ülkemizin farklı noktalarına yaygınlaştıracağız.'' dedi.