KamuMeb

Bakan Selçuk'tan Formasyon Eğitimi Açıklaması

EĞİTİM PERSONELİ

Akşam TV web kanalı canlı yayınında katılan Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmen adaylarını ilgilendiren formasyon eğitimi konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

1 Ocak 2021'e kadar pedagojik formasyon belgesi alan kimsenin hak kaybı olmayacağını belirten Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bir uygulama değişikliğine gidileceğini mağduriyet yaşanmaması açısından iki yıl önce söylediklerini hatırlattı.

Mezun olan herkesin formasyon alması ve yüz binlerce insanın buralara birtakım ücretler ödemesinin sağlıklı bir işleyiş olmadığını ifade eden Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Biz, öğretmenliğe atandıktan sonra ayrı bir formasyon düzenledik yani asıl formasyon, öğretmenliğe atandıktan sonra Millî Eğitim Bakanlığı tarafından ücretsiz olarak verilecek olan formasyon. Ama onun öncesinde de eğitim fakültelerinde okuyan kişiler, bazı temel hazırlık dersleri alıyorlar. Öğretmenlik Meslek Bilgisi tezsiz yüksek lisans programına katılacak öğrenciler de bu hazırlık derslerini, bu programın derslerini alacaklar, eğer öğretmenlikle ilgili KPSS sınavını kazanırlarsa o zaman da Millî Eğitim Bakanlığından mesleğe başladıkları ilk yıl bir formasyon eğitimi alacaklar." dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.