KamuMeb

Destek Eğitim Programları Yıl Sonu Raporlarının RAM Modülü Üzerinden Alınması (4 Ağustos 2022)

EĞİTİM PERSONELİ

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından E-26670320-160.02.09.5464383 sayılı Destek Eğitim Programları Yıl Sonu Raporlarının RAM Modülü Üzerinden Alınması konulu 4 Ağustos 2022 tarihli resmi yazı yayınlandı.

Genel Başkan Bakan a. Kemal Varın Numanoğlu imzalı resmi yazıda ''özel eğitim ihtiyacı olan bireylerin 5580 Sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu çerçevesinde faaliyet gösteren özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinden yararlanmakta oldukları destek eğitim programları Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nın 21 Nisan 2021 tarihli ve 10 Sayılı Kararı ile yenilenmiştir.

Cumhurbaşkanlığının Bürokrasinin Azaltılması ve Dijital Türkiye toplantı kararları kapsamında; bürokrasinin azaltılması, belgelerin elektronik veri olarak kullanılması, kamu hizmetlerinin hızlı bir şekilde yürütülmesi, dijitalleşmenin erişilebilirliği olumlu yönde etkilediği ve erişim hızını artırdığı gerçeği doğrultusunda özel eğitim ihtiyacı olan bireylerin eğitsel değerlendirme ve tanılama hizmetlerini yürüten rehberlik ve araştırma merkezlerinin kullandığı MEBBİS-RAM Modülünde ve özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin kullandığı Engelli Birey Modülünde düzenlemeler yapılarak yenilenen destek eğitim programlarının tekrar önerilme sürecinde rehberlik ve araştırma merkezlerince istenilen yıl sonu evraklarının MEBBİS-RAM Modülü ve Engelli Birey Modülü üzerinden doldurulması sağlanmıştır.

Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında hizmet sunan kurumlarda destek eğitim hizmeti alan bireylerin raporlarının yenilenmesi için yapılan başvurularda ilgili kurumca düzenlenecek olan Performans Kayıt Formu (Ek4), BEP Gelişimi İzleme Özet Formu (Ek5), Portfolyo Kontrol Listesi (Ek6) formlarının Engelli Birey Modülü üzerinden doldurularak MEBBİS-RAM Modülünde görüntülenmesi sağlanmıştır. Rehberlik ve Araştıra Merkezlerince, eğitsel değerlendirme ve tanılaması yapılan bireyler için; MEBBİS-RAM Modülü üzerinden Yıl Sonu Değerlendirme İşlemleri Onay butonu ekranından bireyin T.C. Kimlik Numarası Sorgulaması yapılarak Performans Kayıt Formu (Ek4) ve BEP Gelişimi İzleme Özet Formu (Ek5) incelenip, Portfolyo Kontrol Listesi (Ek6) ve Portfolyo Dereceli Puanlama Anahtarı (Ek7) formlarının üzerinde gerekli açıklamalar yazılıp MEBBİS-RAM Modülü üzerinden Engelli Birey Modülüne gönderilecektir.

Bu çerçevede, Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında hizmet sunan kurumlarda destek eğitim hizmeti alan bireylerin raporlarının yenilenmesi için yapılan başvurularda istenen yıl sonu evraklarının 15 Ağustos 2022 tarihi itibari ile Engelli Birey Modülü üzerinden sadece dijital olarak gönderilmesi gerekmektedir. Gerekli iş ve işlemlerin yapılan açıklamalar doğrultusunda yürütülmesi hususunda bilgilerinizi ve gereğini arz/rica ederim.'' denilmiştir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.