Kurs Merkezi Tanımlama: Ortaokul ve ortaöğretim kurumlarında kurslar; eğitim kurumlarının türleri, donanımı, birbirine yakınlığı, derslik ve öğrenci sayıları, ulaşım kolaylığı ve güvenliği, coğrafi bütünlük gibi hususlar dikkate alınarak eğitim bölgesi veya ortaöğretim kayıt alanı içinde il/ilçe merkez komisyonları tarafından belirlenen kurs merkezlerinde açılır.
Belirlenen kurs merkezlerindeki okul ve kurum müdürlükleri tarafından e-Kurs Modülü üzerinden ders ve sınıf tanımlama işlemleri yapılarak il/ilçe merkez komisyonları onayına sunulur.
Belirlenen kurs merkezlerindeki okul ve kurum müdürlükleri tarafından e-Kurs Modülü üzerinden ders ve sınıf tanımlama işlemleri yapılarak il/ilçe merkez komisyonları onayına sunulan kurslar il/ilçe DYK Koordinatörleri tarafından onaylanır.
Kurum Öğretmen Talep: Kurs Merkezleri kurs planlama işlemlerinden önce Kurum Öğretmen Talep ekranından öğretmen talebinde bulunmalıdır.
Kuruma Öğretmen Atama ekranından o kuruma talepte bulunan öğretmen görevlendirilmesi yapılmaktadır. Tercih dışı başvuru yapan öğretmenler bu ekrandan görevlendirilemez.
Kursa Öğretmen Atama : Kurs Merkezi kurs planlama işlemleri sırasında öğretmen ihtiyacı bildir butonunu kullandığında Kuruma Öğretmen Atama ekranından tercih dışı öğretmen görevlendirilmesi yapılacaktır.
Bakanlık tarafından Mücbir Sebeplere Bağlı Olarak Öğrenci Ekleme Yetkisi Verilen Okulların Yapması Gereken İşlem Basamakları
1-) Okul Kurs Planına İlçe veya İl MEM onayı verilmiş ise Kurs işlemleri menüsündeki Kurs Öğrenci İşlemleri sayfasına girilir. Hangi ders için öğrenci eklenecek ise o dersin «Öğrenci Listesi» seçeneğinin altındaki kutucuk bölümü tıklanır. Açılan sayfada en sağdaki «Sınıfa Dışarıdan Öğrenci Ekle» seçeneğine tıklanır. Öğrenci T.C. Kimlik No girildikten sonra Sorgula butonuna basılır ve öğrenci seçilip Kaydet butonuna tıklanır.
2-) Okul Kurs Planına İlçe veya İl MEM Onayı verilmemiş ise Kurs işlemleri menüsündeki Kurs Planlama İşlemleri sayfasına girilir. Hangi ders için öğrenci eklenecek ise o dersin «Öğrenci Listesi» seçeneğinin altındaki kutucuk bölümü tıklanır. Açılan sayfada en sağdaki «Sınıfa Dışarıdan Öğrenci Ekle» seçeneğine tıklanır. Öğrenci T.C. Kimlik No girildikten sonra Sorgula butonuna basılır ve öğrenci seçilip Kaydet butonuna tıklanır.
Kurs Planında Değişiklik Yapma: Açılan kursta değişiklik yapabilmek ve yeni kurs planı oluşturabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz.
a) Kurs Öğrenci İşlemleri menüsünden Ders Planı yazan sütundaki takvim simgesine tıklanır.
b) Yeni Kurs Planı butonuna tıklanır. Planda değişiklik yaparken başta planlanan toplam süre kesinlikle değişmez. Kalan süre hesaplandıktan sonra Kurs Plan Bilgisini Kaydet butonuna basılır ve plan değişikliği KURS PLANLAMA İŞLEMLERİ sayfasına düşer.
c) Kurs planlama işlemleri sayfasında plan değişikliği yapılacak ilgili kurs seçilir ve Takvim Simgesine tıklanarak sırasıyla aşağıda da gösterilen yönlendirmeler ile Eğitici Seçimi, Günlük Planının Kaydedilmesi ve Haftalara Uygulanması işlemleri yapıldıktan sonra 42. Slaytta gösterilen (Kurs Onay Raporu alma bölümü) işlemler yapılarak Plan Değişikliği Onay Raporu alınır ve İl/İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünün onayına sunulur.
Kurs Öğrenci İşlemleri – Bilgi Menüsü: Bu menü kullanılarak ilgi kurs hakkında genel bilgilere ulaşılabilir. Kurs açma onayları, plan değişiklikleri, kurs ders programı ve detay bilgiler bölümlerine buradan ulaşılabilir.
Kurs Yetkilisi ve Rehber Öğretmen değişikliği yapmak için Detay Bilgi bölümünden aşağıda gösterildiği gibi kurs yetkilisi ve rehber öğretmen seçildikten sonra kaydet butonuna basılmalıdır.
Öğrenci Nakil İşlemleri: Öğrencinin T.C. Kimlik No girildikten sonra Sorgula butonuna tıklanır. Öğrencinin Kurs Listesi öğrencinin talep ettiği kursları, Öğrencinin Nakil Gelebileceği Kurs Listesi öğrenciyi kaydedeceğiniz kursları ifade eder. Birinci Listeden kursu seçtikten sonra ikinci listeden öğrenciyi kaydedeceğiniz kursları seçiniz ve Öğrencinin Kurs Nakil Bilgilerini Onaylayarak Nakil İşlemini Başlatmak İstiyorum… kutucuğunu işaretledikten sonra Kaydet butonuna basarak nakil işlemini başlatınız.
Günlük Kurs Raporu: İlgili tarih seçildikten sonra Sorgula butonuna basılarak o güne ait Kursların bilgisine ulaşılmış olur. Aşağıdaki resimde sağ tarafta görünen çarpı işaretine basılarak rapor excel formatında indirilir.