KamuMeb

Eğitim-Bir-Sen Yemek Servisi ve Öğle Yemeği Hizmeti Yazısı (22 Şubat 2022)

EĞİTİM PERSONELİ

Eğitim-Bir-Sen tarafından 02/614/EBS/157 sayılı Yemek Servisi ve Öğle Yemeği Hizmeti konulu 22 Şubat 2022 tarihli resmi yazı Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne gönderildi.

Genel Sekreter Latif Selvi ve Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla imzalı resmi yazıda ''Genel Müdürlüğünüzün 21 Ocak 2022 tarihli ve 41852644 sayılı yazısında il ve ilçe milli Eğitim Müdürlüklerinde Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği'ne göre personele verilecek yemek servisi ve öğle yemeği hizmetine ilişkin usul ve esaslar ifade edilmiştir.

Ancak uygulamada Genel Müdürlüğünüzün 21 Ocak 2022 tarihli ve 41852644 sayılı yazısı gereği söz konusu yemek servisinden sadece il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri hizmet birimleri bünyesindeki personelin istifade edebileceği, eğitim kurumları yöneticileri, memur ve hizmetlilerinin kapsam dışında tutulması gerektiği yönünde hatalı ve yanlış yorumlamalar yapılmaktadır.

Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği'nin 3'üncü maddesinde, ''Yiyecek yardımı haftalık çalışma süresi 40 saati aşmayan yerlerde öğle yemeği olarak verilir.'' hükmü yer almaktadır. Eğitim kurumları yöneticileri, memur ve hizmetlileri ile tam gün eğitim veren eğitim kurumlarındaki öğretmenlerin hatalık 40 saat çalışma gerçekleştirdikleri, çalışma şartları ve süreleri itibariyle de öğle yemeği hizmetinden yararlanma hakkını haiz oldukları açıktır.

Bu itibarla, eğitim kurumu yöneticileri, memur ve hizmetlilerinin de il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği'ne göre personele verilecek yemek servisi ve öğle yemeği hizmeti kapsamına alınması gerektiği yönünde Genel Müdürlüğünüzün 21 Ocak 2022 tarihli ve 41852644 sayılı yazısında düzeltme yapılması ile tam gün eğitim veren eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin de yemek servisinden faydalandırılması yönünde ilave bir düzenleme yapılması ve neticeden Sendikamıza bilgi verilmesi hususunda gereğini arz ederiz.'' denilmiştir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.