KamuMeb

Hastane Sınıfları Uygulama Kılavuzu

EĞİTİM PERSONELİ

Hastane Sınıfları Uygulama Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yayınlandı.

Hastane Sınıfları Uygulama Kılavuzu; Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, 14/6/1973 tarihli 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu, 7/5/1987 tarihli 3359 Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu, 1/7/2005 tarihli 5378 sayılı Engelliler Hakkında Kanun, 24/3/2016 tarihli 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, 30/5/1997 tarihli 573 sayılı Özel Eğitim Hakkında Kanun Hükmünde Kararname, 1 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, 8/6/2017 tarihli ve 30090 sayılı Resmî Gazete’de Yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği, 7/7/2018 tarihli ve 30471 sayılı Resmî Gazete’de Yayımlanan Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği, 14/8/2020 tarihli ve 31213 sayılı Resmî Gazete’de Yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliğine dayanarak hazırlanmıştır.

Tanımlar

e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi: Bakanlığa bağlı okul/kurumlarda öğrenci ve yönetimle ilgili iş ve işlemlerin elektronik ortamda yürütüldüğü ve bilgilerin saklandığı sistemi,

Hastane Sınıfı Öğretmeni: Hastaneler bünyesinde yatarak tedavi gören öğrencilerin eğitimi için görevlendirilen öğretmeni,

Hastane Sınıfı Zümre Başkanı: Hastane sınıflarında eğitim gören öğrenciler için açılan hastane sınıflarında görev yapan öğretmenler arasından Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurulları ve Zümreleri Yönergesi hükümleri doğrultusunda seçilen kişiyi,

Hastane Sınıfları Zümre Kurulu: Hastane sınıflarında ders veren öğretmenlerin bir araya gelerek oluşturduğu kurulu,

Hastanede Eğitim Hizmeti: Zorunlu öğrenim çağındaki özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerden sağlık problemi nedeniyle sağlık kuruluşlarında yatarak tedavi gören öğrencilerin eğitimlerini sürdürmeleri için hastaneler bünyesinde il veya ilçe özel eğitim hizmetleri kurulunun teklifi ve Sağlık Bakanlığının uygun görüşü üzerine Valilik Olur’u ile hastanelerde açılan sınıfları,

Özel Eğitim Hizmetleri Kurulu: Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla oluşturulan ve bu alanda hizmetlerin planlanması, yürütülmesi ve değerlendirilmesini sağlayan kurulu,

Özel Eğitim İhtiyacı Olan Öğrenci: Bireysel ve gelişim özellikleri ile eğitim yeterlilikleri açısından akranlarından anlamlı düzeyde farklılık gösteren bireyi,

Refakatçi Aile: Sağlık kuruluşlarında, tedavi sürecinde ona eşlik eden ve destek sağlayan kişileri,

Sağlık Kuruluşu: Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış özel işletmeler veya kamuya ait yataklı tedavi hizmetlerini veren hastaneleri ifade eder.

Hastanede Eğitim Hizmeti Nedir?

Zorunlu öğrenim çağındaki özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerden sağlık problemi nedeniyle sağlık kuruluşlarında yatarak tedavi gören öğrenciler için hastanede sunulan eğitim hizmetidir. 

Hastane Sınıfları Nasıl Açılır?

Zorunlu öğrenim çağındaki özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerden sağlık problemi nedeniyle sağlık kuruluşlarında yatarak tedavi gören öğrencilerin eğitimlerini sürdürmeleri için hastaneler bünyesinde il veya ilçe özel eğitim hizmetleri kurulunun teklifi ve Sağlık Bakanlığının uygun görüşü üzerine Valilik Olur’u ile hastane sınıfları açılır. 

Hastanede Eğitim Hizmetinden Kimler Yararlanır?

Sağlık kuruluşlarında yatarak tedavi görmesi nedeniyle örgün eğitim kurumlarından doğrudan yararlanamayan okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim çağındaki özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler bu hizmetten yararlanır.

Öğrencinin Hastanede Eğitim Hizmetinden Yararlanması Nasıl Sağlanır?

Hastanede eğitim hizmeti, özel eğitim ihtiyacı olan öğrencinin veli/vasisinin il/ilçe özel eğitim hizmetleri kuruluna yazılı başvurusu ve öğrencinin tedavisinden sorumlu hekim/hekimlerin yazılı görüşü ile sağlanır. Özel eğitim hizmetleri kurulu tarafından hastanede eğitim hizmeti kararının bir örneği ilgili kurum ve kuruluşlara iletilir. Hastanede yatarak tedavi süresince eğitim hizmeti verilebilmesi için ilgili hekimin ve veli/vasinin onayının yer aldığı “Ek-1 Öğrenci Kayıt ve Bilgi Formu”nun alınması gerekmektedir.

Hastanede Eğitim Hizmeti Nasıl Sunulur?

Hastanede eğitim hizmetinin sağlık kuruluşları bünyesinde valiliklerce açılan hastane sınıflarında sunulması esastır. Ancak hastane sınıfına gelemeyecek durumda olan öğrencilere yatak başında yüz yüze veya çevrimiçi eğitim hizmeti de sağlanabilir.

İl/ilçe özel eğitim hizmetleri kurulunca hastane sınıfında öğrenim görmesine karar verilen öğrencilerin kurul kararları öğrencilerin kayıtlı bulunduğu okul müdürlüklerine gönderilir. Öğrencinin kayıtlı bulunduğu okul müdürlüğü tarafından e-Okul Yönetim Bilgi Sisteminde “Öğrenci İşlemleri > Öğrenci Genel Bilgileri” sekmesinde çıkan ekrandaki “Özel Eğitim Durumu” sekmesinden “Hastanede eğitim alıyor.” seçeneği seçilir.

Hastanede eğitim hizmeti süresince bu öğrencilerin okula devam zorunluluğu aranmaz ve öğrencilerin kayıtlı bulundukları okul müdürlüğünce e-Okul Yönetim Bilgi Sisteminde devam zorunluluğu aranmamasına yönelik işlem yapılır.

Hastane sınıfında öğrencilerin takip ettikleri program esas alınarak birleştirilmiş sınıf uygulaması yapılır.

Hastane sınıfında eğitim alan öğrencilerin eğitim ihtiyaçları ile takip edecekleri program esas alınarak hastanede eğitim hizmeti sunmakla görevlendirilen sınıf öğretmenleri, özel eğitim öğretmenleri, okul öncesi öğretmenleri ve diğer alan öğretmenleri eğitim hizmetlerini, öğrencilerin ihtiyaçları doğrultusunda bireysel veya grup eğitimi şeklinde yürütürler.

Hastane sınıfında sunulan eğitim hizmetlerine ilişkin hastanede eğitim hizmeti sunmakla görevli öğretmenler hastane sınıfı zümre başkanıyla, hastane sınıfı zümre başkanı ise il/ilçe özel eğitim hizmetleri kuruluyla iş birliği içinde çalışırlar.

Hastanede Eğitim Hizmetinden Ne Kadar Süreyle Yararlanılır?

Özel eğitim ihtiyacı olan öğrenci hastanede yatarak tedavi gördüğü sürece eğitim hizmetinden yararlanabilir. Eğitim hizmetlerinin planlanması, yürütülmesi ve izlenmesi herhangi bir süreye bağlı kalmaksızın il/ilçe özel eğitim hizmetleri kurulunca yapılır.

Hastanede Eğitim Hizmeti Ne Zaman Sona Erer?

Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencinin hastanede yatarak tedavi gördüğü sürecin tamamlanması, özel eğitim ihtiyacı olan öğrencinin veli/vasisinin isteği ve öğrencinin tedavisinden sorumlu hekimin/hekimlerin eğitim hizmetinin sona erdirilmesine ilişkin görüşü doğrultusunda, il/ilçe özel eğitim hizmetleri kurulu tarafından hastanede bireye verilen eğitim hizmeti sona erdirilir.

Hastanede yatarak tedavi süreci sona eren ancak tedavisine devam edilen özel eğitim ihtiyacı olan öğrencinin veli/vasisine hastane sınıfı öğretmeni tarafından evde eğitim hizmeti hakkında gerekli bilgilendirme yapılır ve öğrenci RAM’a yönlendirilir.

Hastanede yatarak tedavi süreci sona ererek taburcu edilen özel eğitim ihtiyacı olan öğrenci veli/vasisine hastane sınıfı öğretmeni tarafından öğrencinin hastane sonrası eğitim süreçleri hakkında bilgilendirme yapılır.

Hastane Sınıfı Öğretmenlerinin Görev ve Sorumlulukları Nelerdir?

Hastane sınıfı öğretmenleri, eğitim alacak öğrencinin sağlık durumu ve hastane şartları dikkate alınarak il/ilçe özel eğitim hizmetleri kurulu tarafından belirlenen derse başlama ve dersi bitirme saatleri ile ders sürelerine uyar.

Hastane sınıfına gelemeyecek durumda olan öğrencilerin yatak başında eğitim hizmetlerini planlar.

Eğitim hizmetlerini hastalığın seyri ile öğrencilerin ilgi, istek, yeterlilik, bireysel ve gelişim özelliklerine göre düzenler.

Hastane yönetiminin uygun görüşü ile Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği kapsamında hastane sınıfı öğrencileri ile kutlama/anma programlarını uygun görülen yerde yapar.

Hastane sınıfının donatım, tefrişat ve kırtasiye vb. ihtiyaçlarını hastane sınıfı zümre başkanına bildirir.

Hastanede eğitim hizmeti sunmakla görevli öğretmen okuttuğu derse ilişkin başarı değerlendirme sonuçlarını hastane sınıfı zümre başkanına teslim eder. 

Hastane Sınıfları Zümre Kurulu

Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurulları ve Zümreleri Yönergesi hükümleri doğrultusunda gerekli iş ve işlemler yürütülür.

Hastane sınıfı zümre başkanı, hastane sınıfı normunda bulunan öğretmenlerden, öncelikle istekli olanlar arasından, seçilir. İstekli olmaması hâlinde zümre başkanı; öncelik sırasına göre, alanında doktora mezunu, başöğretmen, alanında yüksek lisans mezunu, uzman öğretmen, daha önce zümre başkanlığı yapmış öğretmen ve kıdemli öğretmenler arasından belirlenir.

Hastane sınıflarında ilgili alan/branş öğretmenlerinin görevlendirilmesi durumunda hastane sınıflarının koordinasyonu hastane sınıfı zümre başkanı tarafından sağlanır.

İlçe içerisinde birden fazla hastane sınıfı bulunması durumunda hastane sınıfları ilçe zümre başkanı seçilir.

İl içerisinde birden fazla hastane sınıfı bulunması durumunda hastane sınıfları il zümre başkanı seçilir.

Hastane Sınıfı Zümre Başkanı ile İl/İlçe Zümre Başkanının Görev ve Sorumlulukları

Hastane sınıfı zümre başkanı, öğrenci başarısının değerlendirilmesine ilişkin evrakları öğrencinin kayıtlı olduğu okula gönderilmek üzere il/ilçe özel eğitim hizmetleri kuruluna teslim eder.

Hastane sınıfının donatım, tefrişat, kırtasiye vb. ihtiyaçlarını hastane sınıfının bağlı bulunduğu okul yönetimine bildirir.

Hastane bünyesinde birden fazla hastane sınıfı bulunması durumunda koordinasyonu sağlar.

İl/İlçe zümre başkanı, il/ilçe özel eğtim hizmetleri kurulu ile hastane sınıfları arasındaki koordinasyonu sağlar.

Hastanede Eğitim Hizmetinde Hangi Eğitim Programı Uygulanır?

Hastanede eğitim hizmetinden yararlanan öğrencilere kayıtlı bulundukları okulda uygulanan eğitim programı doğrultusunda Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP) hazırlanması esastır.

İlköğretim programını takip eden öğrenciler için okutulacak dersler belirlenirken merkezi sistem sınavlarında sorumlu olacakları dersler; ortaöğretim programlarını takip eden öğrenciler için okutulacak dersler belirlenirken ise öğrencinin seçtiği ders yoğunluğu dikkate alınarak planlama yapılır.

Eğitim alacak öğrencilerin hastalığı ve eğitim ortamına ilişkin şartlar dikkate alınarak ilköğretim veya özel eğitim programı uygulanan ortaöğretim kademesinde öğrencilerin haftalık ders saati haftada 10 ders saatinden diğer ortaöğretim kademesinde olanlar için ise haftada 16 ders saatinden az olmayacak şekilde planlanır.

Özel eğitim programını takip eden öğrenciler için okutulacak dersler belirlenirken öğrencilerin eğitim ihtiyaçları ve özellikleri dikkate alınarak planlama yapılır.

Ortaöğretim kademesinde özel eğitim programından sorumlu olan öğrenciler için eğitim programında yer alan meslek dersleri dışındaki dersler için hastanede eğitim hizmeti planlanır.

Hastanede Eğitim Hizmeti Sunmak Üzere Kimler Görevlendirilir ve Ek Ders Ücretleri Nasıl Ödenir?

Hastanede eğitim hizmetinden yararlanacak öğrencilerin özelliği ve öncelikli eğitim ihtiyacına göre özel eğitim öğretmenleri ile bireyin kayıtlı bulunduğu okul ve diğer okullardaki okul öncesi, sınıf ve diğer alan öğretmenleri eğitim hizmetlerini yürütmek üzere il/ilçe millî eğitim müdürlüğünce görevlendirilir.

Hastanede eğitim hizmetinde görevlendirilen tüm kadrolu öğretmenlere 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 176’ıncı maddesi gereğince ek ders ücretleri %25 artırımlı olarak ödenir.

Sağlık problemi nedeniyle sağlık kuruluşlarında yatarak tedavi gören özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin eğitimlerini sürdürdükleri hastane sınıfları da özel eğitim sınıfı olarak değerlendirilir.

Hastane sınıfında üzerine sınıf sorumluluğu verilen kadrolu öğretmenler özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin gözetimine devam ederek nöbet görevini yerine getirirler. İlgili mevzuat hükümleri doğrultusunda hastane sınıflarında üzerine sınıf sorumluluğu verilen kadrolu öğretmenlere nöbet ücreti %25 artırımlı olarak ödenir.

Hastanede Eğitim Hizmeti Alan Öğrencilerin Başarısının Değerlendirilmesi Nasıl Yapılır?

Öğrencilerin başarı durumlarının değerlendirilmesi, sorumlu oldukları eğitim programının uygulandığı okullardaki değerlendirme ölçütlerine göre yapılır.

Öğrencilerin başarı değerlendirme sonuçları hastane sınıfı zümre başkanı tarafından, il/ilçe özel eğitim hizmetleri kurulu aracılığıyla öğrencinin kayıtlı bulunduğu okul müdürlüğüne not çizelgeleri esas alınarak bildirilir.

Sınıf geçme, diğer iş ve işlemler öğrencinin kayıtlı olduğu okul müdürlüğü tarafından yürütülür.

Başarının değerlendirilmesinde bireyin özelliği, yetersizliği ve sağlık durumu dikkate alınarak değerlendirme şekli, yöntem ve tekniklerinde öğretmen tarafından gerekli değişiklikler yapılabilir.

Hastanede bir aydan daha az süre yatarak tedavi gören bireylerin eğitimleri takip ettikleri eğitim programları esas alınarak sunulur ancak bu kapsamda sunulan eğitimin başarı değerlendirmesi yapılmaz.

Öğrencilerin başarı durumlarının değerlendirilmesi, kayıtlı bulundukları sınıftaki değerlendirme ölçütlerine göre hastane sınıfında okutulan dersler için yapılır. Okutulan bu derslerin puanları e-Okul Yönetim Bilgi Sistemine işlenir. Öğrenci okutulmayan derslerden muaf tutulur.

Özel Eğitim Hizmetleri Kurulunun Hastanede Eğitim Hizmetlerinin Planlanması ve Yürütülmesi Sürecindeki Görev ve Sorumlulukları Nelerdir?

Özel eğitim hizmetleri kurulu, hastanede eğitim hizmeti kararının verildiği tarihten itibaren en geç on iş günü içinde bu öğrenciler için eğitim hizmetlerini planlar.

Hastanede eğitim hizmetlerinden yararlanmak için başvurusu yapılan öğrencinin kayıtlı bulunduğu okulun başka bir ilde olması durumunda hastane sınıfının bulunduğu il özel eğitim hizmetleri kurulu bu öğrencinin hastanede eğitim hizmetlerini planlar.

Hastanede eğitim hizmeti alacak özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin hastalığı ve eğitim ortamına ilişkin şartlar dikkate alınarak haftalık ders saatleri; ilkokul, ortaokul veya özel eğitim programı uygulanan ortaöğretim kademesinde haftada 10 ders saatinden, diğer ortaöğretim kademesinde olanlar için ise haftada 16 ders saatinden az olmamak üzere planlanır.

Özel eğitim hizmetleri kurulu; hastanede eğitim hizmeti sunulacak öğrencilerin haftalık ders saati, hizmetin sunulacağı günlük çalışma zaman çizelgesi, öğretmenlerin eğitim verecekleri dersler ve saatleri ile eğitim ortamının ve programlarının düzenlenmesi gibi hususlarla ilgili planlama yapar ve yürütülen hizmetleri takip eder.

Kurul planlama sürecinde hastane sınıfı normunda bulunan sınıf öğretmenleri ve hastane yönetimi ile iş birliği içinde çalışır.

Hastane sınıfı zümre başkanları tarafından öğrenci başarısının değerlendirilmesine ilişkin verilen evrakı öğrencinin kayıtlı bulunduğu okul müdürlüğüne gönderir.

Hastane Sınıfı Eğitim Ortamı Nasıl Olmalıdır?

Sağlık kuruluşlarında yatarak tedavi görmesi nedeniyle örgün eğitim kurumlarından doğrudan yararlanamayan okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim çağındaki özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler için açılan hastane sınıflarının servise en yakın yerde olması önerilir.

Hastane sınıfında yüksek filtrelemeye sahip havalandırma olması önerilir.

Hastane sınıfının geniş ve ferah olması önerilir.

Hastane şartları da göz önünde bulundurularak doğal ışık alan bir oda olması önerilir.

Sınıf tabanının antibakteriyel ve hijyenik malzemeden yapılması önerilir.

Hastane sınıfında görev yapan öğretmenlerin ve hastanede tedavi gören çocukların hijyeninin sağlanması için hastane sınıfı içerisine bir lavabonun yapılması, sınıf içinde yer olmaması hâlinde lavabonun sınıfa en yakın yere yapılması önerilir.

Millî Eğitim Bakanlığı Kurum Tanıtım Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda hastane sınıfında Atatürk Posteri, İstiklâl Marşı ve Gençliğe Hitabe tabloları bulunmalıdır.

Sınıf içerisinde çocukların ve öğretmenin kolay ulaşabileceği bir acil durum butonu olması gereklidir.

Sınıf içinde internet bağlantısı gereklidir.

Sınıf içinde farklı alanlarda en az 4 adet priz girişi bulunması önemlidir.

Oyuncakların hijyen kurallarına ve uluslararası standartlara uygun seçilmesi önemlidir.

Sınıfın iş sağlığı ve güvenliği kriterlerine uygun olması önemlidir.

Hastane sınıfının günlük temizliğinin yapılması ve hijyeninin sağlanması önemlidir.

Hastane Sınıflarında Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri

Zorunlu öğrenim çağındaki özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerden sağlık problemi nedeniyle sağlık kuruluşlarında yatarak tedavi gören öğrencilere sunulacak olan rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin, hastane sınıfının bağlı bulunduğu okulun rehberlik ve psikolojik danışma servisince sunulması esastır. Hastane sınıfının bağlı bulunduğu okulda rehber öğretmen/psikolojik danışman bulunmaması hâlinde bu hizmetler, okulun bağlı bulunduğu rehberlik ve araştırma merkezi tarafından sunulur.

Hastane sınıflarında sunulacak olan rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin Millî Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliği hükümlerine göre yürütülmesi esastır.

Öneriler

Hastane Sınıfı Öğretmenlerine Öneriler

6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında öğrencilerin ve ailelerinin gizliliğine saygı gösterilmeli.

Yasalara, yönetmeliklere ve mesleki standartlara uymaya özen gösterilmeli.

Millî ve ahlaki değerlere saygı göstererek dürüstlük ve adalet ilkelerini benimseyerek hareket edilmeli.

Her öğrencinin bireysel farklılıklarını gözeterek öğrencilere saygı gösterilmeli.

Her öğrenciye adil ve eşit davranılmalı.

Öğrencilerin kendi potansiyellerini en üst düzeye çıkarmaları sağlanmalı.

Öğrencinin üstün yararını gözeterek kararlar alınmalı.

Öğretimin bireyselleştirilmesini temel alarak ihtiyaca yönelik öğretim yöntemleri uyarlanmalı.

Öğrencilerin bireysel farklılıklarına ve eğitsel ihtiyaçlarına yönelik eğitim materyalleri kullanılmalı ve etkinlikler planlanmalı.

Öğretim yöntemleri ve uygulamaları sürekli değerlendirilmeli.

Öğrencilerin sosyal becerilerini geliştirecek etkinlikler düzenlenmeli.

Öğrencilerin fotoğrafları veya görüntüleri paylaşılmamalı.

Sürekli öğrenmeye ve profesyonel gelişime açık olunmalı.

Öğrenciler ve aileleriyle empati kurulmalı.

Öğrenciler ve aileleriyle etkileşimde kişisel sınırlar korunmalı.

Paydaşlarla iş birliği içinde eşgüdümlü çalışılmalı.

Sınıf ortamının hijyen ve güvenlik standartlarına uygun olması sağlanmalı.

Bulaşıcı hastalıklara karşı gerekli önlemler alınmalı.

Eğitim faaliyetlerinin tıbbi prosedürleri engellememesine dikkat edilmeli.

Doğru, şeffaf ve anlaşılır bir şekilde etkili iletişim becerileri geliştirilmeli.

Gerekli önlemler alınarak öğrencinin güvenliğini sağlamak amacıyla riskler azaltılmalı.

Dil, din, felsefi inanç, siyasi düşünce, ırk, yaş, yetersizlik ve cinsiyet ayrımı yapmadan; fırsat eşitliğini engelleyici davranış ve uygulamalara meydan vermeden; tarafsızlık ilkesi doğrultusunda hizmet gereklerine uygun davranılmalı.

Mesleki sorumluluklara bağlı olunmalı.

Problem çözme ve kriz yönetimi becerileri geliştirilmeli.

Refakatçi Ailelere Öneriler

Çocuğunun hastanede eğitim alma hak ve yükümlülüklerinin farkında olunmalı.

Hastane sınıfı öğretmeni ve diğer paydaşlarla doğru ve anlaşılır iletişim kurulmalı.

Hastane sınıfı öğretmeni ve diğer paydaşlarla iş birliği içerisinde hareket edilmeli.

Hastanede tedavi sürecinde olan öğrencinin kaydının bulunduğu okul yönetimi/sınıf öğretmeni ile iletişim sağlanmalı.

Öğrencinin eğitim geçmişi ile ilgili bilgiler tam ve doğru verilmeli.

Kılavuza https://orgm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2024_08/08110426_hastanesiniflariuygulamakilavuzu.pdf linkinden ulaşabilirsiniz.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.