KamuMeb

Hizmet Süresi Tarihinin 31 Aralık Olarak Güncellenmesi (10 Mayıs 2024)

EĞİTİM PERSONELİ

Eğitim Gücü-Sen tarafından 2024/377 sayılı Hizmet Süresi Tarihinin 31 Aralık Olarak Güncellenmesi konulu 10 Mayıs 2024 tarihli resmi yazı Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'ne gönderildi.

Genel Başkan Oğuz Özat imzalı resmi yazıda ''Personel Genel Müdürlüğünün 2024 Yılı İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu yayınlanmış olup ilgi duyuruda; “30 Eylül 2024 tarihi itibarıyla bulundukları eğitim kurumunda en az üç yıllık çalışma süresini tamamlamış olmak, 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 4’üncü maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak görev yapmakta iken üç yıllık çalışma süresi sonunda öğretmen kadrosuna atananlar bakımından, bu bölümün 1 ve 2’nci maddesine ek olarak öğretmen kadrosuna atandıkları tarihten itibaren 30 Eylül 2024 tarihi itibarıyla bir yıllık çalışma süresini tamamlamış olmak, Sözleşmeli öğretmen olarak görev yapmakta iken 7433 sayılı Kanun kapsamında öğretmen kadrosuna atananlar bakımından bu bölümün 1 ve 2’nci maddesine ek olarak 30 Eylül 2024 tarihi itibarıyla sözleşmeli ve kadrolu toplam 4 yıllık çalışma süresini tamamlamış olmak şartları aranacaktır.” hükümlerine yer verilmiştir.

Geçmişte atama işlemi gerçekleşmesine rağmen güvenlik soruşturması nedeniyle göreve geç başlayan öğretmenler 30 Eylül tarihinin baz alınmasından dolayı mağduriyet yaşamaktadır. Aynı zamanda 30 Eylül tarihinde göreve başlamasına rağmen sözleşmeli iken kadroya geçen bazı öğretmenlerin ayrılma başlama işlemlerinden dolayı başlama tarihleri Ekim ve Kasım ayları olarak görülmektedir. Askerlik hizmetini gerçekleştiren öğretmenler birkaç gün ile yer değişikliği hakkından faydalanamamaktadır. Personel Genel Müdürlüğü tarafından daha önce yayımlanan 2023 Yılı İl Dışı İsteğe Bağlı Öğretmen Atamaları Kılavuzunda 30 Eylül tarihi, 31 Aralık olarak güncellenmiştir. İlgi duyuruda yer verilen 30 Eylül tarihinin öğretmenlerimizin mağduriyetine sebep olacağı ortadadır.

Bakanlığınızın öğretmenlerin mağduriyetini ortadan kaldıracak gerekli düzenlemelere giderek; duyuruda belirtilen 30 Eylül tarihinin, 31 Aralık olacak şekilde güncellenmesi, ileriki günlerde duyurusu yapılacak olan İl Dışı İsteğe Bağlı Öğretmen Atamaları ile Mazerete Bağlı Yer Değiştirme Atamaları için de 31 Aralık tarihinin baz alınması ve 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde sendikamıza yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verilmesi hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim.'' denilmiştir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.