KamuMeb

LGS Puanına Göre Özel Okullara Öğrenci Yerleştirme İşlemleri (10 Ekim 2024)

EĞİTİM PERSONELİ

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü tarafından E-36077160-405.01-116862630 sayılı 10 Ekim 2024 tarihli LGS Puanına Göre Özel Okullara Öğrenci Yerleştirme İşlemleri konulu resmi yazı yayınlandı..

Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Bakan a. Fethullah GÜNER imzalı resmi yazıda ''2024 yılı Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav Türkiye genelinde 2 Haziran 2024 tarihinde sağlıklı bir biçimde gerçekleştirilmiş ve sınav sürecine ilişkin işlemler belirlenmiş takvim doğrultusunda yürütülmüştür.

Sınav sonuçlarıyla ilgili olarak veliler / vasiler tarafından açılan "iptal istemi" davası sonucunda iptaline kararı verilen fen bilimleri dersi A kitapçığı 13. sorusu değerlendirme dışı bırakılarak diğer sonuçlar üzerinden yeniden değerlendirme gerçekleştirilmiştir.

Bakanlığımızın 13.09.2024 tarihli basın açıklaması çerçevesinde mahkeme kararı gereği sınav puanları güncellenmiştir. Güncellenen puanlar neticesinde ilinizde bulunan ve LGS puanıyla öğrenci kabul eden özel okullara önceki yerleştirme sürecinde yerleşmek için müracaatı bulunan öğrencilerin herhangi bir mağduriyet yaşamaması adına söz konusu taleplerin Valiliğinizce değerlendirilmesi gerekmektedir. Ayrıca daha önce başvurusu bulunmadığı halde bu kapsamda varsa sehven yerleşen öğrencilerin işlemleri Valiliğinizce geri alınacaktır.

Bu doğrultuda, LGS sınavı sonucuna göre öğrenci alan özel okullara duyuru yapılarak bu okullara daha önce müracaat etmiş ancak puan yetersizliği nedeniyle yerleşememiş öğrenci sıralı listelerinin ilgili okullardan ivedilikle alınarak, yukarıda ifade edilen soru iptali neticesinde puanı değişen ve yeni oluşan puanla daha önce talep ettiği okula kayıt hakkı doğan öğrencilerin önceki müracaatları doğrultusunda, 14-18 Ekim 2024 tarihleri arasında Valiliğinizce başvurularının alınması ve ilgili okula daha önceki yerleşmede oluşan en küçük puana eşit ya da daha büyük olması durumunda yerleşme işlemlerinin gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Yerleştirme işlemi yapılacak okulda yeterli kontenjanın olmaması durumunda valiliğiniz tespiti ve uygun görüşü ile hak kazanan öğrenci listelerinin okul bazlı Bakanlığımıza gönderilmesi gerekmektedir. Konu hakkında ilgili kurumlara ve velilere gerekli duyurunun yapılması, gerekli iş ve işlemlerin hassasiyetle yürütülmesi hususunda bilgilerini ve gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.