KamuMeb

Müdür Yardımcısı Kadrolarının Güncellenmesi (4 Haziran 2024)

EĞİTİM PERSONELİ

Eğitim Gücü-Sen tarafından 2024/467 sayılı Müdür Yardımcısı Kadrolarının Güncellenmesi konulu 4 Haziran 2024 tarihli resmi yazı Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'ne gönderildi.

Genel Başkan Oğuz Özat imzalı resmi yazıda ''Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelik maddelerine göre;

“Anaokulu müdür yardımcısı norm kadrosu

MADDE 7- (1) Anaokullarında, öğrenci sayısı;

a) 100-501’e kadar 1,

İlkokul müdür yardımcısı norm kadrosu

MADDE 8- (1) İlkokullarda, öğrenci sayısı;

a) 100-601’e kadar 1,

Ortaokul ve imam hatip ortaokulu müdür yardımcısı norm kadrosu

MADDE 9- (1) Ortaokul ve imam hatip ortaokullarında, öğrenci sayısı;

a) 501’e kadar 1,

Ortaöğretim kurumları müdür yardımcısı norm kadrosu (1)

MADDE 10- (1) Ortaöğretim kurumlarında öğrenci sayısı;

a) 501’e kadar 1,

Rehberlik ve araştırma merkezi müdür yardımcısı norm kadrosu

MADDE 13- (1) Rehberlik ve araştırma merkezlerinde, görev alanlarına giren il veya ilçenin nüfus sayısı;

a) 600.001’e kadar 1,

b) 600.001 ve daha fazlası için 2, müdür yardımcısı norm kadrosu verilir.” hükümleri yer almakta ve ilgili hükümlere göre yönetici atamaları gerçekleştirilmektedir.

Ülke geneli bölgesel farklar da göz önünde bulundurulduğunda müdür yardımcısı kadroları yeterli gelmemektedir. Öğrenci sayısından bağımsız okulun bütün problemleri ile ilgilenmek zorunda kalan müdür ve müdür yardımcıları sorumluluk alanları düşünüldüğünde problemler yaşamakta ve yetişmekte zorlanmaktadır. Tek okul müdürü ve tek müdür yardımcısının çalıştığı okulların problem alanları, sorumluluklar, kontrol ve idari görevlerin tamamı yalnızca 2 idari personel üstünden dönmek zorunda kalmaktadır.

Oluşan mağduriyet ve iş yükünün giderilmesi için; okul türüne ve öğrenci sayısına bakılmaksızın her okula en az 1 müdür yardımcısı kadrosunun verilmesi, 2. müdür yardımcısı kadrosu için belirlenen sayının 250’ye düşürülmesi, rehberlik ve araştırma merkezleri için ilçedeki öğrenci sayısına bakılmaksızın en az 3 ilçenin bağlı olduğu tüm merkezlere 2. bir müdür yardımcısı kadrosu açılması ve 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde sendikamıza yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verilmesi hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim.'' denilmiştir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.