Başvurular 16 Ekim 2020 tarihine kadar https://www.eba.gov.tr/başvurumedya adresi üzerinden yapılacak olup Milli Eğitim Bakanlığı’nın merkez veya taşra teşkilatında 30 Eylül itibariyle 4 yılını tamamlayan öğretmenlerin görevlendirme başvuruları kabul edilecek; ön değerlendirme sonuçlarına göre mülakata alınacak adaylardan uygun olanların görevlendirmesi YEĞİTEK Genel Müdürlüğüne yapılacaktır. medya@eba.gov.tr e-posta adresi üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Millî Eğitim Bakanlığı, 2023 Eğitim Vizyonu'nda ifade edilen dijital eğitim ve öğretim içeriği geliştirme ve ulusal dijital içerik arşivi oluşturma hedefleri doğrultusunda başkanlığımız tarafından; ihtiyaç duyulan video, ses, görsel, eğitsel oyun, etkileşimli içerik ve benzeri eğitim materyallerini üretmek veya temin etmek, elektronik eğitim materyalleri ve e-içerikler için projeler geliştirmek, kullanıcıların ya da tedarikçilerin geliştirdiği elektronik materyalleri incelemek ve değerlendirmek, görsel, işitsel ve elektronik kayıt ortamlarındaki eğitim materyallerinin telif haklarına ilişkin işlemleri yürütmek, elektronik eğitim materyalleri ve e-içeriklerin kayıt, arşiv ve yayın haklarını yönetmek, eğitim medyasının etkili ve verimli kullanımı ile ilgili çalışmalar yapmak, uzaktan eğitim kapsamında yapılacak canlı/bant yayınların çekimi için personel, stüdyo, dekor ve ekipman imkânları sağlamak, Genel Müdürlük bünyesinde kurulan eğitim portallarına içerik sağlamak, bu portalların kullanılırlığını ve yaygınlığını artırmak için etkinlikler düzenlemek gibi faaliyetler gerçekleştirilmektedir.
Genel Müdürlüğün Ses Kayıt ve Radyo Programları Üretim Ünitelerinde görev alacak Tonmaisterlerin müzik ve ses teknolojileri ile ilgili bölümlerden mezun, Sound Forge, Cubase gibi ses işleme ve kayıt programlarına hâkim olması gerekiyor.
Genel Müdürlüğün Televizyon Programları Üretim Ünitelerinde görev alacak kameramanların DSLR ve Broadcast ( Ursa Mini Pro, Panasonic P2 vb.) kameraları kullanabilmesi, aktüel çekimler yapabilmesi gerekiyor.
Kurgu Montaj Operatörleri Genel Müdürlüğün Televizyon Programları Üretim Ünitelerinde görev alacak olup Edius, Final Cut Pro, Davinci Resolve, Premier Pro ve After Effects vb. programlara hâkim olması gerekiyor.
Videografikerler Genel Müdürlüğün Video Grafik Üretim Ünitelerinde görev alacak olup Adobe Premiere Pro, After Effects, Photoshop gibi grafik tasarım kurgu programlarına hâkim olması ve senaryo dahilinde ham ya da stok görüntülerden video oluşturabilmesi gerekiyor.
Grafiker-Grafik Animasyoncu-Fotoğrafçılar Genel Müdürlüğün Grafik Tasarım ve Fotoğraf Koordinatörlüğünde görev alacak olup Adobe Illustrator (Ai), Adobe InDesign (Id), Adobe Photoshop (Psd), Adobe Animate (An) programlarından en az ikisini iyi derecede kullanabilmesi, Autodesk (Maya, Fusion 360, 3dsmax) programlarında poligon modelleme, ışıklandırma ve kaplama konularının her birini iyi derecede uygulayabilmesi ayrıca rigleme ve animasyon konusunda öğrenmeye ve gelişmeye açık olması, Flash Animasyon, Vyond, Articulate, Photon vb. program kullanma becerisine sahip olması, Fotoğraf çekim tekniklerine hâkim olması, dijital fotoğraf makinelerini kullanabilmesi ve dijital fotoğraf işleyebilme yeterliğine sahip olması gerekiyor.
İçerik Geliştirme personeli Genel Müdürlüğün içerik biriminde görev alacak olup tercihen eğitim teknolojileri veya uzaktan eğitim-öğretim alanlarında lisansüstü eğitim yapmış/yapıyor olması; video, görsel, ses düzenleme programları ile Vitamin Fabrika, Articulate, Vyond vb. gibi programları kullanıyor olması; kamera önü anlatımlarda deneyimli olması; içerik geliştirme eğitimlerine katılmış ve bu alanda çalışma yapmış olması gerekiyor.
Sunucu/Spiker/seslendirmeciler Genel Müdürlüğün ses kayıt biriminde görev alacak olup diksiyon eğitimi almış olması, seslendirme konusunda tecrübeli, radyo ve TV programlarında deneyimli olması gerekmektedir.