KamuMeb

Öğretmenlik Meslek Kanunu Beklentilerimiz Doğrultusunda Hayata Geçirilmelidir

EĞİTİM PERSONELİ

17 Aralık 2020 tarihinde online olarak gerçekleştirilen Türk Eğitim-Sen Başkanlar Kurulu Toplantısı'nda konuşan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

2023 Eğitim Vizyonu Belgesinde Öğretmenlik Meslek Kanunu’na yer verildiğini ancak iki yılı aşkın bir süredir Hükümetin kanunla ilgili bir adım atmadığını hatırlatan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, bunun nedenini 7,2 milyar TL’ye tekabül eden bir bütçeye denk gelmesine bağladı.

“Öğretmenlik Meslek Kanunu Unutulmasın” temasıyla imza kampanyası başlattıklarını bildiren Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, kampanyanın gerek illerimizde gerekse change.org’da devam ettiğine vurgu yaptı.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili meslektaşlarının fazla bilgisi olmadığına da dikkat çekti. 

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, konuyla ilgili afiş ve broşür hazırladıklarını, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda neler olmalı? Türk Eğitim-Sen ne istiyor? Hükümetin kanun ile ilgili vaatleri nelerdi? Bu soruların yanıtlarını içeren afişlerin hazırlanarak, çalışanlarının doğru bilgilendirmesine gayret ettiklerini ifade etti.

Ücret artışlarının güncellenmesi talebinde de bulunduklarını söyleyen Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “Pandemi ile birlikte ekonomik koşullar çok değişti. Özellikle 2019 yılı Ağustos ayındaki ekonomik koşullara binaen ortaya konulan öngörüler doğrultusunda belirlenen ücret artışları bugün güncelliğini yitirdi. Türkiye Kamu-Sen olarak değişen ekonomik koşullara mütenasip şekilde kamu çalışanlarının ücretlerinin güncellenmesini istiyoruz” dedi.

Türkiye Kamu-Sen olarak gündeme getirdikleri memur paketi hakkında açıklamalar yapan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “Paketin içinde; bütün ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, 3600 ek göstergenin çıkarılması, tüm kamu çalışanlarının ek göstergelerinin artırılması ve ek göstergeden yararlanamayan yardımcı hizmetler sınıfının ek göstergeden yararlanmasının sağlanması; aynı işi yapan kamu çalışanlarının farklı statülerde istihdam edilmesine son verilerek, tüm sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi; ehliyet ve liyakate dayalı adil bir yönetici atama sistemi ihdas edilmesi; yıllardır kul hakkı yemenin, ötekileştirmenin bir aracı olarak kullanılan ve kamusal hayatta huzuru da katleden mülakat uygulamasının tamamen kaldırılması; vergi dilimlerinin matrahının yüzde 15’e sabitlenmesi, bu şekilde yılın ikinci 6 ayında memur maaşlarının kuş olup uçmaması; yardımcı hizmetler sınıfının öğrenim durumlarına göre bir defaya mahsus olmak üzere sınavsız genel idari hizmetler sınıfına geçirilmesi; işçiler ile işçi ve memur emeklilerinde olduğu gibi görevi başında olan kamu çalışanlarına da dini bayramlarda ikramiye verilmesi gibi hususlar yer almalıdır” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.