KamuMeb

Okul Psikolojik Danışman/Rehber Öğretmenler (23 Mart 2022)

EĞİTİM PERSONELİ

Eğitim-İş tarafından 00/04/394 sayılı Okul Psikolojik Danışman/Rehber Öğretmenler konulu 23 Mart 2022 tarihli resmi yazı Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderildi.

Genel Başkan Kadem Özbay imzalı resmi yazıda ''Bakanlığımız ile Adalet Bakanlığı arasında yapılan protokole bağlı olarak, 5395 No'lu Çocuk Koruma Kanunu'nun 45. maddesi uyarınca, Okul Psikolojik Danışman/Rehber Öğretmenlere Danışmanlık Tedbiri görevi verilmektedir.

Aynı Kanunu'nun 33. maddesinde; ''Mahkemelere atanan ve bu kanun kapsamındaki tedbirleri uygulayan Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'nda görevli sosyal çalışma görevlilerine almakta oldukları aylıklarının brüt tutarının yüzde ellisi oranında ödenek verilir.'' denilmektedir.

Söz konusu görevlendirmeler, Bakanlığınızın görev alanının belirlediği ilgili kanun ve yönetmeliklerinin dışında, Adalet Bakanlığı'nın izleme, takip ve mahkeme kararları sonucu yapılmaktadır.

Sosyal çalışma görevlilerine kanun gereği tanınan hakkın, Okul Psikolojik Danışman/Rehber Öğretmenlere de tanınmasını, bahse konu görevlendirmelerde ücret tahakkuk edilmesini talep ediyoruz.'' denilmiştir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.