KamuMeb

Okulların Açılması Ertelenecek Mi? Ara Tatil Kaldırılacak Mı?

EĞİTİM PERSONELİ

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okulların açılmasının ertelenmesi ya da ara tatilin kalkması gibi bir konunun gündemlerinde olmadığını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ''2 Eylül günü öğretmen arkadaşlarımızın seminer dönemi başlıyor. Aynı hafta içinde okula yeni başlayan öğrencilerimiz için biliyorsunuz, oryantasyon süreci var. 9 Eylül günü itibarıyla da normal akademik anlamda takvimimiz başlamış olacak.

Ara tatiller, kasım ve nisanda oluyor. Ara tatillerin kalkmasıyla ilgili bir şeyin gündemimizde olmadığını söylemiştik. Bir kez daha altını çizerek söyleyelim. Bakanlıkta izleme ve değerlendirme daire başkanlıkları var. Eğitim öğretim dairelerinin hepsinin izleme ve değerlendirme birimi var. Oralardan gelen raporlara bakıyoruz dedik. Şu an bunların kaldırılmasıyla ilgili bize ulaşmış bir konu yok. Tatil sürecinde öğretmen arkadaşlarımızın uzaktan yürüttükleri seminer dönemi etkinliklerini daha önce açıklamıştım. Onları artık yüz yüze yapacağız. Öğretmen arkadaşlarımız okullarında bu süreç içinde eğitim öğretime hazırlıklarını devam ettirecekler ama öğrenciler açısından tatilin kalkması ya da benzeri bir şey bizim gündemimizde yok.'' dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.