KamuMeb

Pedagojik Formasyon Hakkında Önemli Açıklama

EĞİTİM PERSONELİ

Pedagojik formasyon, akademik tanımların, öğrenmeye açık bireylerin algılayabileceği dilde, farklı şekillerde anlatılabilmesi için alınan bir çeşit formasyon eğitimine denilmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından 43501582-50.99-E.8615756 sayılı Pedagojik Formasyon konulu 29 Haziran 2020 tarihli resmi yazı yayınlandı.

Bakan Yardımcısı Mustafa Safran imzalı resmi yazıda ''Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi ve özel; örgün ve yaygın eğitim kurumlarına öğretmen olarak atanacakların atamalarına esas olan alanlar ile mezun oldukları yükseköğretim programları ve aylık karşılığı okutacakları derslerin belirlenmesine ilişkin iş ve işlemler 20 Şubat 2014 tarihli ve 9 sayılı Talim ve Terbiye Kurulu Kararı eki Çizelge'de yer alan ''Bakanlık ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) iş birliği ile açılan/açılacak olan Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon Programı / Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifikası Programını başarı ile tamamlayanlar.'' ifadesi 29 Haziran 2020 tarihli ve 12 sayılı Talim ve Terbiye Kurulu Kararı doğrultusunda değiştirilmiş olup Yükseköğretim Kurumları tarafından sertifika düzeyinde yürütülen Pedagojik Formasyon Sertifika Eğitimi 20 Şubat 2014 tarihli ve 9 sayılı Talim ve Terbiye Kurulu Kararı geçerliliğini yitirmiştir.'' denilmiştir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Önümüzdeki dönemde bir öğretmenlik meslek kanunu hazırlanıp çıkarılacak. Sözleşmeli öğretmenliği yeniden düzenliyoruz. halen 4+2 olmak üzere toplam 6 yıl olan sözleşme süresini, 3+1 toplam 4 yıla indiriyoruz. Öğretmenliğe kabulde uygulanan Pedagojik formasyon şartını kaldırıyoruz. Artık bu eğitimi bakanlığımız kendisi verecek. Anaokulu eğitimini de gerekli alt yapıyı oluşturduktan sonra zorunlu hale getireceğiz" demişti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.