KamuMeb

PIKTES Öğretmenleri Kadro Bekliyor

EĞİTİM PERSONELİ

KPSS, Mülakat, Güvenlik Soruşturması, 4 yıllık tecrübe aşamalarından geçen Suriyeli öğrencilerin entegrasyonunda görev yapan 4 bin "PİKTES Öğretmenleri" sözleşmeli öğretmenliğe geçmeyi talep etmektedirler.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya PIKTES Öğretmenlerini ilgilendiren soru önergesini TBMM'ne sundu.

Söz konusu soru önergesinde ''4 yıl boyunca mülteci öğrencilere rehber olan, Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi PIKTES öğretmenleri haklı olarak geçici çözüm değil, kalıcı istihdam istiyor. PIKTES öğretmenleri gelecek kaygısı yüzünden hem öğrencilere hem de mesleğe karşı yeterli verimi sağlayamamaktadır.'' açıklaması yer almaktadır.

Soru önergesinde; Şu anda görevde olan PIKTES öğretmen sayısı nedir? PIKTES öğretmen kadrolarına yeni atamalar olacak mı? PIKTES öğretmenlerinin görev süresi ne kadardır? 4 yıldır Suriyeli mülteci çocuklara eğitim veren, kamu atama kriterlerinin tümünü karşılayan PIKTES öğretmenlerinin gelecek kaygısını ortadan kaldırmak adına, MEB kadrosuna alınması konusunda bir çalışmanız var mıdır? Öğretmen ataması için gerekli şartları yerine getirerek, KPSS, mülakat ve güvenlik soruşturması ile görevlerine atanan PIKTES öğretmenleri için Bakanlığın geleceğe yönelik bir planlaması var mıdır?'' soruları yer almaktadır.

7/31635 Esas Numaralı 2 Temmuz 2020 tarihli PIKTES projesiyle ilgili verilere ve proje kapsamında görevlendirilen öğretmenlere kadro verilmesi talebine ilişkin Soru Önergesi İYİ Parti Sakarya Milletvekili ÜMİT DİKBAYIR tarafından TBMM'ne sunuldu.

Söz konusu soru önergesinde ''3 Ekim 2016 tarihinde başlatılan Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi (PIKTES), Geçici Koruma Altındaki Çocukların, Türkiye'deki eğitime erişimlerine katkıda bulunmak amacıyla geliştirilmiş bir eğitim projesidir. Bu proje kapsamında çok sayıda öğretmen de görevlendirilmiştir. Projenin giderleri Avrupa Birliği tarafından ''Türkiye'deki Mülteciler için Mali Yardım Programı (FRIT)'' tarafından karşılandığı bilinmektedir'' denilmiştir ve ''projenin başladığı günden bugüne kaç öğrenci bu projeden yararlandırılmıştır? Yaş/Cinsiyet gruplarına göre bu sayı nedir? Öğrencilere hangi illerde ve nerelerde bu eğitim verilmektedir? Proje kapsamında görevlendirilme yapılan öğretmen sayısı nedir? Öğretmenlerin görevlendirilmeleri hangi statüde yaptırılmıştır? Aldıkları ücret nedir? Sigorta, yemek, sosyal yardım gibi olanaklardan yararlanmışlar mıdır? Projenin sürekliliği ne kadardır? Proje bitiminde öğretmenlerin durumu ne olacaktır?, Bakanlığınız tarafından bu öğretmenlere ilişkin kadro planlaması yapılmış mıdır? İhtiyaç duyulan bu öğretmenlerimize kadro verilmesi neden düşünülmemektedir? Öğretmenlerin kadroya alınması halinde Bakanlığınıza getireceği maliyeti ne kadardır? Bununla ilgili bir mali çalışma yapılmış mıdır? 4 yıllık bir deneyime sahip eğitim neferlerimiz için bir sonraki öğretmen atamasında öncelik verilmesi söz konusu mudur? Projenin sürekliliği içerisinde görev alan eğitimcilerimize öğretmen kartı verilmiş midir? Verilmesi düşünülmekte midir Bu projenin toplam bütçesi nedir? Önergenin verildiği tarih itibariyle bu projeden ne kadar harcama yapılmıştır?'' soruları yer almıştır.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.