KamuMeb

Proje Okullarına Atama Açıklaması

EĞİTİM PERSONELİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, sosyal medya hesabından proje okulları konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, ''Proje okullarına yönetici ve öğretmen atama süreci liyakat esasına göre düzenlenmediği müddetçe tartışmalar bitmeyecektir. Yıllardır birilerinin babasının çiftliği haline getirilen ve “kafama göre yönetici ve öğretmen atarım” projesine dönüşmüş olan proje okulu sistemi sil baştan ele alınmalıdır.

Gerçekten özel program ve proje uygulayan okullarımızı tenzih ederek söylüyorum ki, 2300 proje okulumuzun ciddiyet ve disiplinle masaya yatırılması gerekmiyor mu? Sınavla öğrenci aldığımız nitelikli bir çok okulumuzu siyasal/sendikal/ideolojik tahakküm ve egolara mahkum etmiş olmamızın vebalinden nasıl ürkmüyoruz?

Öncelikle kuruluş amacına uygun şekilde mevcut proje okulları silbaştan düzenlenmelidir. Bu okullarımız, birilerinin arka bahçesi olmaktan kurtarılmalı, öğretmen ve yönetici atama sistemi, liyakat kriterine göre sınav esaslı yürütülmelidir.

Sendika, vakıf, cemiyet, dernek görünümlü dışarıdan yapıların inisiyatifine göz yummaya devam ettiğimiz sürece, ülkemizin geleceği olan ve akademik başarısı en yüksek çocuklarımızın okuduğu bu güzide okullarımıza yazık etmeye devam ederiz.'' dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.