KamuMeb

Sınavsız Atama İçin Duyuru Yapılması (10 Mart 2022)

EĞİTİM PERSONELİ

Eğitim-İş tarafından 00/04/323 sayılı Sınavsız Atama İçin Duyuru Yapılması konulu 10 Mart 2022 tarihli resmi yazı Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderildi.

Genel Başkan Kadem Özbay imzalı resmi yazıda ''Milli Eğitim Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmeliğin hizmet grupları arasında geçişler başlıklı 22. maddesinin 1/A fıkrasında ''aynı veya daha alt bentlerde sayılan görevlere bu görev için aranan şartları taşımak kaydıyla sınavsız atama yapılabilir.'' hükmü yer almaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü'nün 13 Mart 2014 tarih ve 41289672/903.02-1086583 sayılı yazısı ile de bu hükmün uygulanmasının Valiliklere bırakıldığı görülmektedir.

Sınavsız atama şartları taşıyan personelin mağduriyete uğramaması için Milli Eğitim Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmelik kapsamında, Valiliklerin sınavsız atama için bir an önce duyuruya çıkmasının sağlanması hususunda gereğini talep ederiz.'' denilmiştir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.