KamuMeb

Sınıf Mevcudu Otuzun Altında Kalan Okullara Kura ile Nakil İşlemleri (2 Eylül 2021)

EĞİTİM PERSONELİ

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından E-10230228-210.01-30720003 sayılı 2 Eylül 2021 tarihli Sınıf Mevcudu Otuzun Altında Kalan Okullara Kura ile Nakil İşlemleri resmi yazı yayınlandı.

Genel Müdür V. Bakan a. Yaşar KOÇAK imzalı resmi yazıda "Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 12 nci Maddesinin 10 uncu fıkrasında; “İlköğretim kurumlarında sınıf mevcutları otuzun altında kalan okulların boş kontenjanları derslerin başladığı haftanın ilk iş gününde e-Okul sisteminde ilan edilir. Bu okullara kayıt alanı dışından öğrencisini nakil ettirmek isteyen velilerin başvuruları derslerin başladığı ilk hafta içerisinde e-Okul sistemi üzerinden alınır. İkinci haftanın ilk iş günü yapılan nakil başvurularının boş kontenjandan fazla olması durumunda, nakil ile gelecek olanlar e-Okul sistemi üzerinden kura çekilerek belirlenir ve ardından bu kişilerin nakilleri yapılır.” hükmü yer almaktadır.

İlkokul ve ortaokul müdürlüklerince; sınıf mevcutları otuzun altında kalan okulların boş kontenjanları için kayıt alanı dışından öğrencisini nakil ettirmek isteyen velilerin başvuruları 06-10 Eylül 2021 tarihleri arasında e-Okul Sistemi üzerinden alınacak olup nakil kura başlatma işlemlerinin ise 13 Eylül 2021 tarihinde okullara kayıt alanı dışından nakil başvurusu yapılıp yapılmadığına bakılmaksızın e-Okul Sistemi üzerinde gerçekleştirilmesi sağlanacaktır.

Yukarıda yapılan açıklamalar doğrultusunda sınıf mevcutları otuzun altında kalan okullara yapılacak nakil başvurularına ilişkin okul müdürlüklerine gerekli bilgilendirmelerin ivedilikle yapılması gerekmektedir.

Bu kapsamda okul müdürlüklerince yapılacak iş ve işlemlerde aksaklığa meydan verilmeden zamanında tamamlanmasına yönelik Valiliklerce tüm tedbirlerin alınması hususunda, bilgilerinizi ve gereğini rica ederim." denilmiştir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.