KamuMeb

Sınıf Mevcudu Otuzun Altında Kalan Okullara Kura ile Nakil İşlemleri (31 Ağustos 2023)

EĞİTİM PERSONELİ

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından E-10230228-299-82499575 sayılı 31 Ağustos 2023 tarihli Sınıf Mevcudu Otuzun Altında Kalan Okullara Kura ile Nakil İşlemleri konulu resmi yazı yayınlandı.

Temel Eğitim Genel Müdürü Bakan a. Zarife SEÇER imzalı resmi yazıda ''Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 12'nci maddesinin onuncu fıkrasında; “İlköğretim kurumlarında sınıf mevcutları otuzun altında kalan okulların boş kontenjanları derslerin başladığı haftanın ilk iş gününde e-Okul sisteminde ilan edilir. Bu okullara kayıt alanı dışından öğrencisini nakil ettirmek isteyen velilerin başvuruları derslerin başladığı ilk hafta içerisinde e-Okul sistemi üzerinden alınır. İkinci haftanın ilk iş günü yapılan nakil başvurularının boş kontenjandan fazla olması durumunda, nakil ile gelecek olanlar e-Okul sistemi üzerinden kura çekilerek belirlenir ve ardından bu kişilerin nakilleri yapılır.” hükmü yer almaktadır.

İlkokul ve ortaokul müdürlüklerince; sınıf mevcutları otuzun altında kalan okulların boş kontenjanları için kayıt alanı dışından öğrencisini nakil ettirmek isteyen velilerin başvuruları 11-15 Eylül 2023 tarihleri arasında e-Okul sistemi üzerinden alınacaktır.

e-Okul sistemi üzerinden okullara kayıt alanı dışından nakil başvurusu yapılıp yapılmadığına bakılmaksızın nakil kura başlatma işlemleri bir defaya mahsus olmak üzere 18 Eylül 2023 tarihinde gerçekleştirilecektir.

Bu doğrultuda okul müdürlüklerince gerçekleştirilmesi gereken nakil kura başlatma işlemleri bir defaya mahsus olmak üzere yapılacağı göz önünde bulundurularak aksaklığa meydan verilmemesi ve zamanında tamamlanması hususunda Valiliklerce tüm tedbirlerin alınması gerekmektedir. Bilgilerini ve gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.