Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ''Kaliteli eğitim hedefine ulaşmak, sadece eğitim sisteminin/felsefesinin/yönetim süreçlerinin gereklerinin karşılanmasıyla elde edilebilir bir sonuç değildir. Kaliteli eğitim, öğretmen ve yönetici ilişkisini ve ikilisini zorunlu kılmaktadır. Eğitim kurumu yönetimi ve yöneticiliği alanında ayakları yere sağlam basan ve gelecek için güven veren, eğitim reformlarının taşıyıcısı olacak bir sistem kurulmalıdır.
Hep haksızlıklarla, adaletsizliklerle mücadele ettik. Sendikacılık anlayışımızı, ‘özelde üyelerimizin özlük hakları, genelde ülkemizin ve insanlığın geleceği’ diye formülleştirdik ve yolculuğumuzu sürdürdük. Sendikal anlayışımız dar kalıplarla tanımlanamaz.
Sendikacılığımızda, çalıştığımız, hizmet ürettiğimiz alanın çerçevesiyle ilgili değerlendirmeler, eleştiriler, öneriler, teklif ve tepkiler üretmek de var. Sendikacılığın sadece üye kaydederek yapılmayacağını, toplu sözleme imzalamakla sınırlı kalamayacağını, mali ve sosyal hakları artırmanın, çalışma şartlarını insan onuruna, saygın iş anlayışına uygun hâle getirmenin yeterli olmayacağını çok iyi biliyoruz. Bizi biz yapan başka bir husus daha var. Biz bütün mazlumların, ezilenlerin yanındayız.
Eğitim kurumları yöneticiliğinde kısa süreli ve sürekli değişiklikler, liyakat ve kariyer ekseninde amaca özgü ve sürdürülebilir bir görevlendirme/atama sisteminin kurulamamasına neden olmaktadır. Kaliteli eğitim hedefine ulaşmak, sadece eğitim sisteminin/felsefesinin/yönetim süreçlerinin gereklerinin karşılanmasıyla elde edilebilir bir sonuç değildir. Bunun ötesinde, kaliteli eğitim, öğretmen ve yönetici ilişkisini ve ikilisini zorunlu kılmaktadır. Son yıllarda eğitimde nicel anlamda takdire değer başarılar elde edilmesine rağmen eğitim kurumu yönetimi ve yöneticiliği alanında ayakları yere sağlam basan ve gelecek için güven veren, eğitim reformlarının taşıyıcısı olacak bir eğitim kurumu yöneticiliği hâlâ kurulamamıştır. Bu makama yaraşır yöneticilerin yetiştirilmesi, öğretmenlik ve yöneticilik tecrübelerinin harmanlanması ve eğitim yöneticiliğinin profesyonelleşmesi amacına hizmet edecek bir eğitim kurumu yöneticiliği düzenlemesinin zamanı gelmiştir.
Eğitim yönetiminde çok önemli bir görevi icra eden şube müdürlerinin haklı beklentilerini karşılayacak, hiyerarşideki makamlarına uygun yeni haklar tanıyacak adımlar atılmalıdır. Özellikle ek gösterge konusundaki beklentileri karşılanmalı, şube müdürlerinin ek göstergeleri 3600 rakamının altında olmamalıdır.'' dedi.
Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, ''Şiddet vakaları konusunda önleyici/caydırıcı tedbirler hayata geçirilmeli, disiplin yönetmeliklerindeki yetersizlikler giderilmeli, okullarda güvenlik önlemleri alınmalıdır.'' dedi.
Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, ''Hem mazlumların dert ortağı hem de hakkı çiğnenenlerin sesi olmak bizim kuruluş ilkelerimizdendir. En büyük sendika olmamızın arkasında büyük bir hikâye, ödenmiş bedeller vardır. Bugünlere, mücadele ederek, engelleri aşarak, bedel ödeyerek geldik.'' dedi.
Şube Müdürlerinin Sesi Duyulmalı
Şube Müdürlerinin Sesi Duyulmalı
Ankara 3 No’lu Şube Kadınlar Komisyonu yöneticiler toplantısı ve divan toplantısına, ardından Samsun 1 No’lu Şube’nin ve Amasya Şubesi’nin il divan toplantısına katılan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, önemli açıklamalarda bulundular.