KamuMeb

Yeni Bakan Yeni Adımlar

EĞİTİM PERSONELİ

KamuMeb.net - Kayseri Talas İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Halil Gürel, yeni Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan yeni eğitim-öğretim yılında beklentilerinin çok fazla olduğunu dile getirdi.

KamuMeb.net - Kayseri Talas İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Halil Gürel, yazısının devamında ''Olumlu davranış değişikliklerinin gerçekleştiği, gerçek başarıya yön gösterecek köklü ve kalıcı değişiklikleri bekliyoruz en birincisi.'' dedi.

Şube Müdürü Halil Gürel, ''Adrese dayalı öğrenci yerleştirmelerinin nasıl bir sonuç göstereceğini göreceğiz. Bununla birlikte eğitim boyutumuzun sadece tavsiye ve nasihatle kalmayıp erdemli iş gücüne sahip olabilmemiz için ölçme değerlendirme de yerini alması gerekiyor öncelikle. Bu açıdan bakıldığında akademik başarısı çok iyi olan ama insana, yaşadığı topluma saygısı olmayan, ahlaki edebi yoksunluğu bulunan,öğretmenine ve idarecisine saygısızlık yapan birinin doktorluk,mühendislik.... Mesleklerine girmede ön şart olarak olumsuz davranışların ölçme değerlendirme puan ölçeğine girmesi çok anlamlı olacaktır. Öğrenci akademik başarıda tam puanda alsa, olumsuz davranışları kasıtlı olarak devam ettirdiği müddetçe bu mesleklerden hiçbirini hak edemeyeceğini bilecek. Kamu düzeninde çalışma barışı için atamalarda(tüm personel)hakkaniyet,objektiflik,liyakat kavramlarının karşılığı olan adımlar da çok önemli. Amirin amir,memurun memur gibi özlük haklarına sahip olduğu bir sistemi de aramıyor değiliz. Saygının esas olduğu, herkesin haddini, yerini, konumunu bilerek hareket etttiği adil bir çark inşa edilecek umarım.

Eğitim sistemimizde önemli bir yer alan meslek liseleri ilgili beklentileri yazacağım.Meslek liselerinin temelinde akademik başarısı yüksek olmayan öğrencilerin el becerileri başta olmak üzere,mekanik ve uygulamalı eğitim alanlarında yetişerek ülkenin teknik eleman ihtiyacının karşılanması yatmaktadır.Buraya kadar herkes hemfikir sanırım.Ancak meslek liselerinde müfredatın, o ilin teknik eleman ihtiyacı doğrultusunda düzenlenmemesi büyük yanlış bence.İş gücünün en çok olduğu illerde Teknik Üniversiteler kurulmalı ve bu üniversitelerde temel bilgiler verildikten sonra o işgücüne ihtiyacı olan ilin organize sanayisinden tutunda,her türlü teknik eleman ihtiyacına sahip alanlar çıkarılıp,sadece bu alanlarda uygulamalı eğitim vererek bu ihtiyaç karşılanmalıdır.İşlevsel olmayan kuru bilgi ve gereksiz tüm bilgiler müfredat dışı bırakılıp,o bölgenin ihtiyacı olan ve daha da geliştirilmeye açık alanlarda nokta atışı yaparak meslek liselerini,teknik üniversitelerle perçinleyip büyük Türkiye olmanın sac ayaklarından birini sıkıca monte etmeliyiz.Geleceğin süper güçleri açık ve net bir şekilde ,sanayi ve teknolojisi en güçlü olan ülkeler olacağından bu söylediklerimin en doğru tespitlerden birisi olduğunu düşünüyorum.'' dedi.

Bu yazının tüm hakları KamuMeb.net'e aittir. Kaynak göstermeden alıntılanamaz.

KamuMeb.net - özel haber

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.