Genel Başkan Kadem Özbay imzalı resmi yazıda ''Küreselleşmeyle birlikte hayatın her alanında dönüşümlerin yaşandığı günümüzde eğitimin de bu doğrultuda kendisini sürece dahil etmesi bir gereklilik haline gelmiş; sosyal, ekonomik ve teknolojik alanda gerçekleşen hızlı değişim eğitim ortamlarını da etkilemiştir. Küreselleşme hareketlerinin sonucu olarak ortaya çıkan uluslararası kuruluşlar ve topluluklar, ekonomik ve siyasi alanda yürüttükleri işbirliğinin yanı sıra, eğitimi çağın gelişmelerine uyarlamak ve günceli yakalamak için birçok ortak proje ve faaliyet yürütmektedirler.
Yurtdışı projeleri, kültürel alış-veriş yanında kurumsal gelişime, öğrenci ve öğretmenlerin kişisel, mesleki, sosyal, kültürel gelişimine, yabancı dil öğrenmelerine ve akademik gelişimlerine katkılar sağlamaktadır. Ayrıca eğitim ortamlarında çağdaş teknolojinin kullanım oranlarını artırdığı da bilinmektedir.
Yurtdışı Projeleri; çok uluslu eğitim, mesleki eğitim ve gençlik ortaklıkları oluşturmak; yeni yaklaşımları hedefleyen eğitim ve öğretim projeleri üretmek; müfredatların ve yurtdışında eğitim fırsatlarının değişimini sağlamak; ülkeler arasında akademik ve mesleki uzmanlık ağları kurmak; açık ve uzaktan eğitim ile bilgi iletişim teknolojilerinin eğitim alanında kullanılmasına ve eğitimde çoklu ortam desteğinin sağlanmasına katkıda bulunur.
Ayrıca, okul eğitiminde güneli yakalamayı, öğrenciler ve eğitim personeli arasında kültür ve dil çeşitliliği ile değerleri hakkında bilgi ve anlayış oluşturmayı, iş birliğini güçlendirmeyi, öğrencilerin kişisel gelişimleri için gerekli olan temel becerileri ve yeterlilikleri edinmelerini, Okul Ortaklığı, Okul Eğitim Personelinin Eğitilmesi Projelerinin okullara sağladığı diğer katkılardır.
Okul Ortaklığı kapsamında yer alan Çok Taraflı ve İki Taraflı Okul Projeleri, okul arasında ortaklaşa işbirliği aktivitelerini teşvik ederek eğitimde niteliği arttırmayı hedeflemekte; ekip çalışması, sosyal ilişkiler, proje etkinliklerini planlama ve üstlenme ile bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımında öğrenci ve öğretmenlerin yetenek edinmelerine yardımcı olmakta ve farklı ülkelerdeki öğrenci ve öğretmenlere ortak ilgi alanındaki bir veya daha fazla konuda birlikte çalışma fırsatı sağlayarak yabancı dil öğretilmesine imkan sunmaktadır.
Okul eğitimi alanında stratejik ortaklıklar, kurumsal, yerel/bölgesel, ulusal veya uluslararası düzeyde yenilikçi uygulamaların geliştirilmesini, transfer edilmesini ve uygulanmasını desteklemekte ve okullar arasında ortak konularda çalışmaya yönelik, küçük ölçekli ortaklık projeleri ve eğitim alanında yenilikçi uygulamaların geliştirilmesine yönelik büyük ölçekli ortaklık projeleri imkanlarını da sunmaktadır.
Okul temelinde değerlendirildiğinde öğrenci ile öğretmen ve öğretmen ile yönetici arasındaki ilişkiyi geliştiren; takım ruhu ile çalışabilme kabiliyeti kazandıran; öğrenci velilerinin okula ilgisini, proje çalışmalarına katılan öğrencilerin hem derslere hem de sosyal faaliyetlere olan ilgisini artıran; öğrencilere kendilerini ifade edebilecek ürünleri ortaya koymalarına imkan vererek özgüvenlerini geliştiren bu projeler, katılımcıların sadece ortaklık yapılan ülkelerin değil aynı zamanda kendi ülkelerinin kültürlerini de daha iyi öğrenme ve araştırma fırsatı yakalamalarını sağlar.
Ülkemiz, eğitim-öğretim faaliyetlerinin nitel yönden gelişimine katkıda bulunacak, eğitim öğretim faaliyetlerinin çağdaş olanaklara kavuşmasına yardımcı olacak yurtdışı projelerinde sorumluk alan öğretmenlerimiz görevli ve izinli sayıldıkları halde ek ders ücreti alamamakta ve mağdur olmaktadır.
Yurtdışı Projelerinde görevli izinli olan öğretmenlerimizin ek ders ücretlerinin ödenmesini talep ediyoruz.'' denilmiştir.
Yurtdışı Projelere Katılan Öğretmenlerin Ek Ders Ücretleri (24 Mart 2022)
Yurtdışı Projelere Katılan Öğretmenlerin Ek Ders Ücretleri (24 Mart 2022)
KamuMeb KamuMeb
EĞİTİM PERSONELİ
Eğitim-İş tarafından 00/04/398 sayılı Yurtdışı Projelere Katılan Öğretmenlerin Ek Ders Ücretleri konulu 24 Mart 2022 tarihli resmi yazı Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderildi.
Paylaş: