KamuMeb

Emekli Maaşı ve Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi Açıklaması

EMEKLİ - SGK

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, emekli maaşı konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, ''Şu anda kanun teklifi haline gelmiş bir şey yok. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız bu konuda çalışmalarını devam ettiriyor. 2024 ile 2025 arasında enflasyondan kaynaklı nasıl bir etki ortaya çıkabilir, bunun bir rapor haline getirilmesi lazım. Ona yönelik olarak da hakkaniyetli, orta bir çözüm ortaya konabilir. Ama şu anda bunun sayısal bir veri olarak nelere tekabül ettiğine dair bir veri yok. Bunlar ortaya çıktıktan sonraki aşamada Bakanlık bürokrasisiyle de görüşerek belli bir noktaya ulaşabiliriz.'' dedi.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi konusunda ''Önemli bir çalışma olarak değerlendirilmesi lazım. Emeklilik sistemimize uyum açısından bu konuda biraz daha çalışmamız gerekiyor.

Emeklilik sistemine yönelik daha dengeli, aylık bağlama oranlarından tutun da prim miktarına, prim süresine, emeklilik yaşına kadar daha sürdürülebilir bir sistemi inşa etmemiz lazım.

Önümüzdeki dönemlerde artış göstermeye devam edecek. Çünkü sisteme EYT kapsamındaki kanunla beraber yeni emekliler dahil olacak.

Her kesimin katkısını alarak bu konuyu ciddi bir istişare etmemiz lazım. Daha adil, daha kalıcı, dengeli, sürdürülebilir mahiyette bir emeklilik sistemini, ekonomimize daha büyük bir yük getirmeden makul bir çözümü ortaya koymamız lazım.'' dedi.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, yeni anayasa çalışmaları konusunda ''Yeni bir anayasa metni ortaya koyacaksak, bunu gerçekleştirmek adına siyasi partilerin de bir usul ve yöntemi samimiyetle ortaya koymaları lazım. Bunu konuşacağız. Elimizde bir metnimiz yok ancak bu metne kavuşma noktasında doğru bir yolu nasıl izleyebiliriz, samimiyetle bunu nasıl neticelendirebiliriz bunu görüşeceğiz. Değişik zamanlarda siyasi partilere ziyaretler yapmak suretiyle, en azından usul ve yöntem açısından bir düşünceyi ortaya koyarsak, inşallah sonraki aşamalarda da toplumun her kesimiyle müzakere ederek, sivil, demokratik, katılımcı, çoğulcu bir anayasa metnini milletimize armağan ederiz.'' dedi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ''2024 yılında emekli olacaklar ile 2025 yılında emekli olacakların aylıkları arasında oluşacak farkla ilgili bir çalışmanız var mı? Kamuoyunda konuşulan bazı formüller var, bunlarla ilgili bir netlik var mı?'' şeklindeki soruya ''Bir netlik yok, ekiplerimiz çalışıyor, Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız ile bir araya gelip görüşeceğiz.'' diyerek cevap verdi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.