KamuMeb.net - MHP Lideri Devlet Bahçeli, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili önergenin görüşülmesine ilişkin parti olarak önce 'evet', sonra 'hayır' oyu vermeleriyle ilgili diğer muhalefet partileri ile aynı konum içerisinde bulunmak istemediklerinden kaynaklandığını söyledi.
Bahçeli ‘’Yani CHP, HDP ve İYİ Parti ile yan yana gözükmek istemiyoruz. Onlar birlikte hareket etmek istemektedirler. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin yerine, tekrar parlamenter sisteme dönüşü gerçekleştirmek için siyasi faaliyet göstermektedirler. Onların bu duruşunu biz MHP olarak benimsemiyoruz. Bu emeklilik konusu ile ilgili MHP'nin seçim beyannamelerinde olan bir konudur. Bu konu ile ilgili arkadaşlarımızın ön hazırlıkları da olmuştur. Ancak bugün yaşanan ekonomik şartlar altında, öncelik kazanarak sayın Cumhurbaşkanı'nın ifadesiyle 700 milyara ulaşan bir meblayı karşılayabilecek bir durum içerisinde ısrarcı olmamak, olgun bir dönemi beklemek daha hayırlı olur kanaatindeyiz. Bir önerge verilmiştir. O önergeyi veren arkadaşlar oy kullanmışlardır. Önergenin ikinci aşamasında arkadaşlarımız çekimser oy kullanmıştır.’’ Dedi.
Emeklilikte Yaşa Takılan (EYT) kesimle ilgili açıklamalarda bulunan Milliyetçi Hareket Partisi ( MHP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, “Araştırma önergesini önce kabul ettik sonra reddettik. Niye reddettik? Baktık ki araştırma önergesinin ardından komisyon kurulması gerekiyor. Komisyon kurmaya kalksak Kasım-Aralık ayında bütçe var, komisyon kurulamayacak. Ocak ayından sonra Mart ayına kadar seçim var, komisyon kurulamayacak. Nisan ayında komisyon kursak bile komisyon 3 ay çalışacak Temmuz ayını bulacak. 1 Temmuz’da ise Meclis tatile giriyor, 1 Ekim’de açılıyor. Yani bir yıl araştırma komisyonu kurulması için konu bir yıl oyalanacaktı” değerlendirmesinde bulundu.
Enginyurt, "Burada esas olan emeklilikte yaşa takılan vatandaşlarımızın hakkının verilmesi için bir an önce kanun çıkarılması gerekir. MHP olarak Meclise kanun teklifini sunduk, konunun takipçisiyiz. Diyorlar ki, Mecliste CHP, HDP, İP, MHP bir olursa kanun geçer. Doğru bu 4 parti ortak olursa Meclis’ten kanun geçiyor. Ama kanunun geçmesi için kanunun önce Meclis’e gelmesi lazım. Kanunun Meclis’e gelmesi için konunun önce komisyonda görüşülmesi gerekiyor. İlgili komisyonda 13 AK Parti, 13’te diğer partilerin üyesi var. Oylama olduğunda 13’e 13 olursa Başkanın oyu 2 oy sayılıyor. Başkan AK Partili olduğuna göre 14’e 13 oluyor ve kanun meclise gelmiyor. Demek ki kanunun meclise gelmesi için bu kanunun komisyondan geçmesi lazım. Komisyondan ise ancak AK Parti ile anlaşarak, ikna edilerek geçirilebilir." Dedi.
Bu yazının tüm hakları KamuMeb.net'e aittir. Kaynak göstermeden alıntılanamaz.
KamuMeb.net - özel haber
Mehmet Taşkın 6 Yıl Önce
Niye oyaladiniz bizi o zaman demekki ak pearti istmezze hic bi is olmiyacak meclis ne ise yarayacak suriyelilere var niye eyt ye butce yok hakkim ı kim yiyorsa haram olsun
Mehmet Taşkın 6 Yıl Önce
O zaman meclis hic bi ise yaramiyor demekki suriyelilere var bize yok hakkımı kim yiyorsa haram olsun
Celal 6 Yıl Önce
Ahmet Türk çıkmalı diyen sen değil misin sayın bahçeli, milletvekili maaşlarına zam verirken beraber oy kullanmadınmı. Şu olayda Hdp kadar, halkın yanında duramadın. Şimdi bizler seni sildik defterden, çocukca bahaneler bulma, yemiyoruz.
Usta 6 Yıl Önce
Ben bahçeli'nin böyle yapacağını başından beri söyledim bişe dicem ama demiyorum siz anladınız
Dadaş 6 Yıl Önce
Mhp bitti. Artık ne belediyse ne mecliste mhp yı görmek dahi istemiyoruz yalancılar.... dansözler bile sizden şereflidir..... barajı aşamayacaksınız
Özcan 6 Yıl Önce
Siz sozunuzun arkasinda durun cikar cikmaz ama halk da bunu gorur
Engin 6 Yıl Önce
Bu milleti görmeyen gözleriniz kör olsun.
RAMAZAN KARAKAYA 38 KAYSRERİ 6 Yıl Önce
RESMEN KANDIRIKDIK ARKADAŞLAR
Osman 6 Yıl Önce
Yazıklar olsun mhp Yazıklar olsun akp
Nusret 6 Yıl Önce
Asla oy yok..çevremdekileri bile bilinçlendiriyorum..ağzınızla kuş tutsanız bu yasa çıkmazsa kapıma gelmeyin..