KamuMeb.net - Sözlü sınav 19-27 Mart 2018 tarihlerinde yapılacak. Hizmetiçi eğitim 9-14 Nisan 2018 tarihlerinde verilecek. hizmet içi eğitim sonu sınavı 18 Nisan 2018 tarihinde yapılacak. Üst rütbeye terfi etmek üzere yazılı ve sözlü sınavlara katılacak personelin isim listeleri, her yıl Personel Dairesi Başkanlığınca hazırlanarak, sınava girecek personele tebliğ edilmek üzere çalıştığı birime ve sınav işlemlerini yürüten Başkanlığa gönderilir.
Sınavların kesin tarihi, sınav yerleri sınavlardan en az 10 gün önce adayların çalıştığı birime bildirilir.
Yazılı sınav konuları Polis meslek mevzuatı %40, Ceza muhakemesi ve ceza hukuku %10, Anayasa hukuku %10, İdare hukuku ve idari yargı %10, Atatürk ilkeleri ve inkılap tarihi %10, İnsan hakları %10, Genel kültür %10, gibi konulardan oluşmaktadır.
Üst rütbeye terfi edecek (A) ve (B) grubu polis amirleri ile her rütbe için ayrı ayrı olmak üzere hazırlanan yazılı sınav soruları, beş şıklı en az kırk adet çoktan seçmeli sorudan oluşur.
Yüz üzerinden en az elli puan almış olanlar, (A) ve (B) grubu rütbeli personel için sözlü sınava kabul edilirler.
Bastırılan sorular arasından adaylara soru kartı çektirilerek cevaplaması istenir. Komisyon tarafından adaya sözlü sınav konularının değerlendirilmesi ile ilgili ilave sorular sorulabilir.
Sözlü sınav komisyonları, üst rütbeye terfi edecek personeli; yazılı sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi ( 25 puan ), bir konuyu kavrama ve ifade edebilme yeteneği ( 15 puan ), temsil ve maiyetindeki personelini sevk ve idare kabiliyeti ( 15 puan ), özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı ( 15 puan ), analitik düşünme, problem çözme ve doğru karar verebilme yeteneği ( 15 puan ), planlama, eşgüdüm ve denetim becerileri ( 15 puan ) konularından yüz tam puan üzerinden değerlendirir. Her üyenin vermiş olduğu puanların aritmetik ortalaması alınarak adayların sözlü sınav puanı tespit edilir. Sözlü sınavda yüz üzerinden elli ve üzeri puan alanlar başarılı sayılırlar.
Sınav sonuçları Başkanlık tarafından resmi internet sayfasında duyurulur.
Yazılı ve sözlü sınav sonucunda başarılı olanlar Başkanlıkça uygun görülen tarihlerde yöneticilikle ilgili hizmetiçi eğitime tabi tutulur. Eğitimler; sınıf ortamında veya uzaktan eğitim yöntemiyle belirtilen müfredata göre (A) ve (B) grubu polis amirlerine ayrı verilir.
Ders programı Başkanlık tarafından hazırlanır ve uygulanır. Bir ders süresi kırk beş dakikadır. Sınıf ortamında eğitim ve uzaktan eğitim ile ilgili detaylar yine yönetmelikte yer almaktadır.
Eğitim sonunda (A) ve (B) grubu polis amirleri ile her rütbe için ayrı ayrı sınav yapılır. Sınav, beş şıklı en az kırk test sorusundan oluşur. Sınav süresi Başkanlıkça belirlenir. Sınav, Başkanlık tarafından görevlendirilen gözetmenler vasıtasıyla yapılır. Sınav, yüz tam not üzerinden, cevap kâğıtlarının optik okuyucuda okutulması suretiyle Sınav Değerlendirme Komisyonu tarafından değerlendirilir. Sınavdan sonra bütünleme veya engel sınavı yapılmaz. Sınavda elli ve üzerinde puan alan personel başarılı sayılır ve sınav sonuçları elektronik ortamda duyurulur. Başarı listeleri rütbelere göre ayrı ayrı düzenlenerek Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Dairesi Başkanlığına gönderilir. Eğitim sonu sınavları imkan dâhilinde elektronik ortamda da yapılabilir.
Bu yazının tüm hakları KamuMeb.net'e aittir. Kaynak göstermeden alıntılanamaz.
Kamueb.net - özel haber