Renk Körlüğü Hastalığı; Tam Renk Körlüğü ve Kısmi Renk Körlüğü olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Tam Renk Körleri, renkleri sadece gri ve gri tonları olarak görürken, kısmi renk körleri bütün renkleri görüp ayırt edebilmektedir. Kısmi renk körleri normal hayatta hiçbir zorlukla karşılaşmadan normal insanlar gibi görürler. Kısmi renk körleri bütün renkleri görüp ayırt edebilir ancak ishihare testindeki bazı sayıları göremezler. Kısmi renk körlerinin kamuflajlı noktaları ayırt edebildikleri bilinmektedir. Nüfusun yüz binde ikisi tam renk körü iken yaklaşık yüzde beşi kısmi renk körü olduğu tahmin edilmektedir. Tam renk körü sayısı, kısmi renk körü sayısına göre çok az sayıda olmasına rağmen her iki grup için ülkemizde aynı testler ve uygulamalar yapılmaktadır.
1- Emniyet Genel Müdürlüğü polis alımlarında tam veya kısmi renk körlüğüne bakılmaksızın neden aynı testi yapmaktadır?
2- Tam renk körleri ve kısmi renk körleri için farklı testler yapılması gerekmez mi? Bakanlığınız kısmi renk körleri için gününüz şartlarına uygun güncel test için herhangi bir çalışması var mıdır?
3- Tam ve kısmi renk körleri silahlı güvenlik olabilirken neden polis olamamaktadır?
4- Birçok ülkede tam renk körlüğü bile polis olunmasına engel değilken ülkemizde neden renk körleri emniyet mensubu olamamaktadır?
5- Bazı alanlarda kısmi renk körlerinin normal insanlara göre daha net gördüğü bilinmektedir. Bakanlığınızın renk körlerinin daha faydalı olacağı alanlarda değerlendirilmesi gibi bir çalışması var mıdır?