KamuMeb

Taltif Ödemesi (15 Ocak 2024)

EMNİYET PERSONELİ

Emniyet Teşkilatı Sendikası Hukuk İşleri ve Mevzuat Başkanlığı tarafından ETS.06MS.516.06-2024/13 sayılı Taltif Ödemesi konulu 15 Ocak 2024 tarihli resmi yazı Emniyet Genel Müdürlüğü'ne gönderildi.

Genel Başkan İsmail Okumuş ve Genel Başkan Yardımcısı Bülent Arslan imzalı resmi yazıda ''Teşkilatımız bünyesinde kendisine verilen görevi en iyi şekilde yapan Emniyet Hizmetleri Sınıfı dışındaki personelin, mesai arkadaşları olan polis memurları ile beraber aynı kurumda birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaya devam etmesi, kendilerini ötelemiş olarak hissetmemeleri çok önemlidir.

3201 Sayılı Emniyet Teşkilatı Kanunu'nun 86. maddesinde; Emniyet örgütü mensupları;

a) Ülkenin güvenlik ve esenliği, Devletin çıkarları ve kişilerin can, ırz ve mallarını korumada yüksek hizmetleri görülenler, fiilen almakta oldukları aylık tutarlarının iki katından beş katına kadar;

b) Olağanüstü durumlarda yaşamını ortaya koyarak büyük yararlıklar gösterenler, fiilen almakta oldukları aylık tutarlarının altı katından yirmi dört katına kadar para verilerek ödüllendirilir.'' denilmektedir.

İlgili kanun maddesi çerçevesinde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından personelin moral ve motivasyonunu sağlamak amacıyla zaman zaman Emniyet Hizmetleri Sınıfında yer alan personele taltif ödemesi yapılmaktadır. Kanunda taltif ödemesinde hizmet sınıfı ayrımı olmamasına rağmen tüm hizmet sınıfına değil de sadece Emniyet Hizmetleri Sınıfına taltif ödemesi yapılması diğer hizmet sınıflarında görev yapan personel moral ve motivasyonunu düşürmekte ve kendilerini dışlanmış hissetmelerine neden olmaktadır. Bu durum personel arasında huzursuzluğa neden olmakta ve teşkilatımızın birlik ve beraberliğine zarar vermektedir. Ayrımcılık duygusunun giderilmesi ve çalışma barışı adına Emniyet Hizmetleri Sınıfı dışında kalan diğer hizmet sınıfı personele de taltif ödüllendirmesi yapılmasını talep etmekteyiz.'' denilmiştir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.