KamuMeb

Unvan Değişikliğine Dayalı Atamalar (19 Kasım 2021)

ENGELLİ - EKPSS

Eğitim Bir-Sen tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'ne 02/614/EBS sayılı Unvan Değişikliğine Dayalı Atamalar konulu 19 Kasım 2021 tarihli resmi yazı gönderildi.

Genel Sekreter Latif Selvi ve Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla imzalı resmi yazıda ''Milli Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmelik hükümleri doğrultusunda Bakanlığınız merkez ve taşra teşkilatında norm kadro açığı ile hizmet gereklerine göre belirlenen münhal kadrolar için yapılan unvan değişikliği sınavları sonucuna dayalı atama işlemleri yürütülmektedir.

Ancak, unvan değişikliği kapsamındaki atama süreçlerinde, mazerete bağlı olarak yer değişikliği talebi olan personel ile engelli personelin kendilerine münhasır durumları gözetilmelidir.

Unvan değişikliği sınavları sonucuna dayalı olarak ataması gerçekleştirilecek personelden mazerete bağlı yer değişikliği talebi bulunanlar ile engelli personelin talepleri dikkate alınarak bulundukları yerlere atamalarının gerçekleştirilmesi gerekli ve yerinde olacaktır. Bakanlığın bu şekilde işlem, bir yandan personelin yer değişikliği ve yükselme taleplerini karşılarken diğer yandan da harcırah ödemesine gerek kalmamasını sağlayacaktır.

Nitekim Bakanlıkça evvelki yıllarda engelli personelden bir defaya mahsus olmak üzere iller arası veya il içi yer değişikliği hakkını kullanmayan personelin norm kadro durumuna bakılmaksızın kadrosuyla birlikte iller arası isteğe bağlı ve mazerete dayalı yer değişikliği talepleri karşılanmıştı.

Bu itibarla unvan değişikliği sınav sonuçları kapsamında atamaya konu edilecek kadrolar için atama sürecinde mazerete bağlı yer değişikliği talebi bulunanların mazeretlerinin bulunduğu yere; engelli personelin ise istemeleri halinde bulundukları yerlere atamalarının gerçekleştirilmesi ve neticeden Sendikamıza bilgi verilmesi hususunda gereğini arz ederiz.'' denilmiştir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.