KamuMeb

Bakan Tunç: Önemli Olan Orta Yolu Bulmak

GÜNCEL

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, önemli açıklamalarda bulundu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sahipsiz hayvanlar sorununun çözümüne yönelik Tarım, İçişleri ve Adalet bakanlıklarının birlikte hazırladığı yasa taslağı çalışmasının AK Parti TBMM Grubu'nda değerlendirildiğini belirten Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ''hayvanların korunması konusunda hassas olduğumuzu öncelikle belirtmek istiyorum. Sokakta başıboş köpeklerin özellikle insanlara zarar verdiklerini de hep beraber üzülerek görüyoruz. Ölen vatandaşlarımız, okula gidemeyen çocuklarımız, sabahları namaza gidemeyen vatandaşlarımız var. Dolayısıyla sokakların da korunaklı olması lazım.

TBMM'deki milletvekillerimizin bir orta yolu bulacağına yürekten inanıyoruz. Hem hayvanlarımızın özellikle birbirlerine zarar vermemesi lazım, işkence etmemeleri lazım, büyük hayvanlar küçüklere. Hem de insanların sokakta korunması lazım. Bu konuda taslak çalışması henüz netleşmeden 'Şu olacak, bu olacak.' dememiz de mümkün olmaz ama burada özellikle insan sağlığını korumaya yönelik de birtakım tedbirlerin alınması lazım. Belediyelere özellikle bu konuda görevler ve yetkiler verilmesi lazım. Bu konuda görevli kişilerin ve yaptırımların net bir şekilde belirlenmesi lazım. Barınakların artırılması ve özellikle yapımıyla ilgili birtakım maddi destekler oluşturulması gerekiyor. Bu konudaki çalışmaları elbette ki milletvekillerimiz gerçekleştirecekler ve en doğru kararı vereceklerdir. Biz, buna inanıyoruz.'' dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.