KamuMeb

Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi'nin Detayları

GÜNCEL

Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi Duyurusu Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yayınlandı.

‘Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi’ kapsamında başvurusu onaylanan çiftlere 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz, 150.000 TL tutarında faizsiz kredi desteği sunulacak. Ayrıca evlilik öncesi ve sonrası eğitim ve danışmanlık hizmetleri sağlanacak.

Projenin pilot uygulaması Adıyaman, Gaziantep (Sadece İslahiye ve Nurdağı ilçeleri), Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Osmaniye illeri ile Bartın, Karabük ve Zonguldak illerinde gerçekleştirilmektedir. Başvurular www.aile.gov.tr adresi üzerinden alınmaktadır. 

Başvuru Şartları

Projeden yararlanabilmek için eşlerden birinin 06.02.2023 tarihinde ve başvuru anında Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay, Malatya, Osmaniye illerinden ya da Gazantep lnn nurdağı ve Islahiye ilçelerinden birinde ikamet ediyor olması ya da başvuru anında ve başvuru tarihinden bir yıl önce Zonguldak, Bartın ve Karabük illerinden birinde ikamet ediyor olması ve başvurunun burada ikamet eden kişi tarafından yapılması gerekmektedir.

Krediye hak kazanılası için eş adaylarının ayrıca aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir: 

1- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve Türkiye'de ikamet etmek.

2- Başvuru tarihi itibarıyla 18-29 yaş arasında olmak (30 yaşından gün almamış olmak)

3- Depremden etkilenen 11 il (Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, gazantep, hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa) sınırları dışında taşınmaz sahibi ya da hissedarı olmamak.

4- Çiftlerin son 6 aylık gelir toplamı ortalaması ve son aya ait gelirleri toplamı asgari ücretin 2.3 katından fazla olmamak.

Kılavuza https://www.aile.gov.tr/media/177646/evlenecek-genclerin-desteklenmesi-projesi-basvuru-klavuzu.pdf linkinden ulaşabilirsiniz.

Detaylara https://ailegenclikfonu.aile.gov.tr/ linkinden ulaşabilirsiniz

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.