KamuMeb

Onaylı Randevu Sistemi Nasıl İşleyecek?

GÜNCEL

Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nde (MHRS) yapılacak değişiklikler Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından geçtiğimiz günlerde duyurulmuştu. Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nde (MHRS) yeni dönem ''Onaylı Randevu Sistemi'' ismiyle 13 Mayıs 2024 tarihinde uygulanmaya başlandı.

Onaylı Randevu Sistemi'nde ertesi gün randevusu olan hastaların, saat 20.00'ye kadar randevusuna onay vermesi veya gelmeyeceğini bildirmesi gerekiyor. 65 yaş üstü hastalar ile kanser hastaları bu sistemde ayrıcalıklı hasta grubunda yer almaktadır. Onaylanmamış randevular, sistemden randevu alamayıp talep bırakmış hastalara ulaştırılacak. 

Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık kuruluşlardan, MHRS internet sitesi, mobil uygulama veya "ALO 182" çağrı merkezinden randevu oluşturan hastalar; onay işlemini randevu aldıkları kanallar üzerinden yapacak. 

Randevusunu onaylayıp gitmeyen kişiler aynı branştan 15 gün süre ile yeni randevu alamayacak olup; Sağlık Bakanlığı'na bağlı sağlık kuruluşlarından randevusuz hizmet alabilecek.

MHRS'de hayata geçirilecek olan "Onaylı Randevu Sistemi" nedir ?

Sistem üzerinden randevu alan kişilerin, randevu saatine uyacağına ilişkin onay vermesi gerekiyor mu?

Onay verilen randevu iptal edilebilecek mi?

Sistem üzerinden randevu alan, ancak onaylamayan kişilere ilişkin süreç nasıl yürütülecek?

Onaylanan randevuya gidilmezse herhangi bir kısıtlama uygulanacak mı?

Randevusunu onaylamayan ya da iptal etmeyen kişiler, ertesi gün başvuruda bulunduğu hastaneden hizmet alabilecek mi?

Tüm randevular için onay zorunlu olacak mı?

Onaylı randevu sisteminden muaf olan gruplar var mı?

Uygulama ne zaman hayata geçirilecek? Randevuların iptal edilmesinin ardından boş kalan kapasite hizmet bekleyen hastalar için mi kullanılacak?

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.