KamuMeb.net - 17/2/2011 tarihli ve 6114 sayılı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunun 3 üncü maddesi, 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile 15/3/1999 tarihli ve 99/12647 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelik hükümlerine dayanılarak hazırlanan Yönetmelik; liyakat ve kariyer ilkeleri çerçevesinde, hizmet gerekleri ve personel planlaması esas alınarak, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı personelinin görevde yükselme ve unvan değişikliklerine ilişkin usul ve esasları düzenlemek amacındadır ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığında 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümlerine tabi olarak görev yapanlardan görevde yükselme suretiyle asaleten atanacaklar ile unvan değişikliği mahiyetindeki asaleten atanacak personeli kapsar.
Görevde yükselmeye tabi kadrolardan Yönetim Hizmetleri Grubu; Şube Müdürü ve Şef'ten, Hukuk Hizmetleri Grubu Hukuk Müşavirinden, Araştırma ve Planlama Hizmetleri Grubu Uzmandan, İdari Hizmetler Grubu Bilgisayar İşletmesi, Memur, Sekreter, Koruma ve Güvenlik Görevlisi, Şoför ve İşaret Dili Tercümanından, Bilgi İşlem Hizmetleri Grubu Çözümleyiciden, Destek Hizmetleri Grubu Dağıtıcı, Aşçı, Teknisyen Yardımcısından oluşur. Unvan Değişikliğine Tabi Kadrolar Avukat, Mühendis, Mimar, Matematikçi, Biolog, Kimyager, Fizikçi, İstatistikçi, Programcı, Tekniker, Teknisyen ve Hemşireden oluşur.
Yönetmelik ile Görevde yükselme sınavına tabi olarak atanacaklarda aranacak genel ve özel şartlar, Unvan değişikliği sınavına tabi olan kadrolara atanacaklarda aranacak genel ve özel şartlar, Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınav Esasları, Görev grupları arasında geçişler ve naklen atamalar gibi konuların da detayları belli oldu.
Görevde yükselme veya unvan değişikliği suretiyle atanacakların yazılı ve sözlü sınavda başarılı olmaları gerekir.
Unvan değişikliği yazılı sınavı, Başkanlıkça belirlenecek görev alanları ve atama yapılacak görevin niteliğine ilişkin konularda olmak üzere Başkanlık tarafından yapılır. Yazılı sınav, yüz tam puan üzerinden değerlendirilir. Yazılı sınavda en az altmış puan alanlar başarılı sayılırlar.
Yazılı sınavda en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere ilan edilen kadro sayısının beş katına kadar aday sözlü sınava alınır. Son adayla aynı puana sahip olan personelin tamamı sözlü sınava alınır.
İLAN
Bu yazının tüm hakları KamuMeb.net'e aittir. Kaynak göstermeden alıntılanamaz.
KamuMeb.net - özel haber