KamuMeb

Sahipsiz Hayvanlara Yönelik Düzenleme Açıklaması

GÜNCEL

AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, sahipsiz hayvanlara yönelik düzenleme konusunda konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, ''Bu konuda Tarım ve Orman Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı detaylı bir çalışma yürütüyor. Benim burada yaptığım; konunun paydaşlarıyla STK, gazeteciler, akademisyenler, konunun mağdurları, bu konuda hassasiyeti olan milletvekilleri ve farklı kesimden vatandaşlarımızı dinlemek, onların aktardıklarını not almak, bundan bir çıkarım elde etmek ve onların çözüm önerilerini dinlemek. Yaptığım çalışmalar bu doğrultuda. Bu çalışmaları yürütüp daha sonra bütün paydaşlardan aldığım bu bilgileri raporlaştıracağım ve gündeme getireceğiz. Nihai olarak bir metin oluşturulduğunda bunu meclise sunacağız.

Bu çalışmaları yaklaşık olarak 15 gün yürüteceğim. Meclis kapanmadan büyük ihtimalle Kanun Teklifi Meclis Başkanlığına sunulacak. Yara açmadan, bölmeden, parçalamadan, buradan düşmanlıklar üretmeden toplumun sesine kulak verdik. Amacımız; ortak noktaya ulaşmak ve herkesin kabul edebileceği bir çözüme ulaştırmak.'' dedi.

AK Parti'li engelli vekil Serkan Bayram, ''Köpek sürüleri ülkemize yakışan bir tablo değil. Vatandaşlarımız için hayati tehlike arz eden bu konuda artık siyasetin bir çözüm üretmesi gerekiyor. Özellikle engelli vatandaşlarımızın temsilcisi olarak bu problemi bitirmek için Meclis'e gelecek olan her türlü yasal düzenleme ve teklifi destekleyeceğim'' dedi.

AK Parti Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci, "Korkan, canından endişe duyan çocuklarımız, kızlarımız, kadınlarımız ve yaşlılarımızı görmezden gelemeyiz. Bu ağır travmaları hiçbir çocuğumuz yaşamamalı. Bütün vatandaşlarımız güvenli bir şekilde dolaşabilmeli. Bu bizim vazifemiz.'' dedi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından "Halkın Nabzı" araştırmaları kapsamında sokak köpekleri meselesi incelendi.

İnceleme sonucunda; mahallelerin yüzde 88,4'ünde köpeklerin bulunduğu belirlenirken; katılımcıların yüzde 83,6'sı bunu bir problem olarak gördüğünü belirtti. 'Barınaklara yerleştirilmeli, sahiplenilmeyen ve hasta olanlar uyutulmalı' önerisine vatandaşların yüzde 80,4'ü destek verirken; her iki kişiden biri köpek saldırısına uğradığını aktardı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'le basın toplantısı düzenleyen BBP Lideri Mustafa Destici, ''Neticede biz BBP olarak bize teslime dilen belediyelerde bir ay içinde bu çalışmaları başlatacağımızı ve sokaklarımızı hastalıklı ve saldırgan sokak köpeklerinden temizleyeceğimizi ifade ettiler. Belediyelerimiz bu çalışmalarını tamamladılar. Şu anda köpekler toplanıyor. Tedavi görecekler tedavi görecekleri yerlere, barınak imkanı olanlar barınaklara, hastalıklı ve terbiye edilemeyecek şekilde saldırgan olanların da uyutulması konusunda biz çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu konuda devletimizin yasa hazırlığı içinde olduğunu duymaktan da büyük bir memnuniyet duyduk. Bu yasa teklifini de desteklediğimizi ifade ediyorum. İktidarıyla muhalefetiyle çözümü birlikte bulmamız lazım. Şu ana kadar bildiğimiz haliyle bizim seçim öncesi söylediğimiz her şeyin o yasa içerisinde birebir olduğunu görüyoruz.'' dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.