KamuMeb

Görevde Yükselme Suretiyle İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcılarını Seçme Sınavı Duyurusu

İLANLAR

Adalet Bakanlığı'nın Görevde Yükselme Suretiyle İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcılarını Seçme Sınavı Duyurusu 16 Eylül 2024 Tarihli ve 32664 Sayılı Resmî Gazete'de yayınlandı.

Adalet Bakanlığı Görevde Yükselme Suretiyle icra Müdür ve İcra Müdür Yardımcılanm Seçme Sınavı; 08 Atalık 2024 Pazar günü saat 10.00'da Ankara'da yapılacaktır. Adalet Bakanlığınca, icra katipleri arasından yapılacak yazılı ve sözlü sınavlar ile 1O0 icra müdür ve icra müdür yardımcısı görevde yükselme suretiyle naklen atanacaktır. Yazılı sınav, Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü (ÖDSGM) tarafından gerçekleştirilecektir. Sözlü sınav Adalet Bakanlığınca yapılacak olup sözlü sınavın yeri ve zamanı Adalet Bakanlığı ve icra İşleri Dairesi Başkanlığı internet sitelerinden ilan edilecektir. Yazılı ve sözlü sınav sonucunda başarılı olan adayların atanmaları, kura ile yapılacaktır. Kura günü ve yeri İcra İşleri Dairesi Başkanlığı internet sitesinden ayrıca duyurulacaktır,

BAŞVURU ŞARTLARI

Başvuranların icra müdür ve icra müdür yardımcısı olarak atanabilmeleri için Adalet Bakanlığı İcra Personelinin Sınav, Atama, Nakil, Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin 3'üncü maddesinin ikinci fıkrasında belirtilen aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir:

a) İcra katibi kadrosunda 02 Ekim 2024 tarihi itibarıyla fiilen en az bir yıl çalışmış olmak, (Aylıksız izinde geçirilen süreler fiili hizmet süresine dahil edilmeyecektir. İlgilinin en geç 02 Ekim 2024 tarihi itibarıyla asaletinin tasdik edilmiş olması gerekmektedir. 02 Ekim 2024 tarihi itibarıyla asalet tasdiki onaylanmadığı anlaşılan adaylar yazılı sınavı kazanmış olsa dahi sözlü sınava alınmayacaklardır.)

b) Hukuk fakültesi, adalet meslek yüksek okulu, meslek yüksek okullarının adalet bölümü veya adalet meslek eğitimi ön lisans programı veya en az dört yıllık yüksek öğrenim yapmış veya bunlara denkliği kabul edilmiş yabancı öğretim kuramlarından mezun olmak.

c) Yapılan denetimler sonucunda, hakkında rapor düzenlenmiş ise raporda herhangi bir olumsuzluk bulunmaması,

SINAV BAŞVURUSU

Adaylar başvurulanın, 25 Eylül 2024 - 02 Ekim 2024 tarihleri arasında Adalet Bakanlığı Görevde Yükselme Suretiyle İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcılarını Seçme Sınavı Bilgi Formu (Ek-2) ve başvuru şartlarında belirtilen (başvuruda bulunduğu İcra Daireleri Başkanlığı/Adalet Komisyonu Başkanlığı tarafından onaylanmış) öğrenim belgesi ile birlikte İcra Daireleri Başkanhkları/Adalet Komisyonu Başkanlıklarına şahsen yapacaklardır.

Adayların başvuru formuna son 6 ay içerisinde çekilmiş fotoğraflarım (fotoğraf ebatları H:3,25cm/512px W;2,5cm/394px 400dpi) yapıştırmaları, ayrıca 1 adet fotoğraflarını başvuru evrakları ile göndermeleri gerekmektedir. (Adayların UYAP Personel Özlük Ekranında mevcut fotoğraflarının başvuru fotoğrafı ile güncellenmesi gerekmektedir.)

Mahalli İcra Daireleri Başkanhkları/Adalet Komisyonu Başkanlıkları başvuru evraklarını, masrafını ilgilisinden almak suretiyle DYS üzerinden ve fiziki olarak acele posta yoluyla (AP) Adalet Bakanlığına gönderecektir.

Başvuruda bulunanların gerekli şartlan taşıyıp taşımadıkları Adalet Bakanlığınca incelenecek ve aranan şartları taşıyanlara ilişkin sorgu ekranı 16 Ekim 2024 tarihinde iidb.adalet.gov.tr internet adresinde ilan edilecektir.

Sınav başvurusu 16 Ekim 2024 tarihinde ilan edilecek sorgu ekranına göre kabul edilen adaylar, sınav ücreti olarak 1.340,OO.-TL'yi (Bin Üç Yüz Kırk Türk Lirası) MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi hesabına https://odeme.meb.gov.tr adresinden tüm bankaların kredi kartı veya T.C. Ziraat Bankası AŞ, Türkiye Vakıflar Bankası TAO ve Türkiye Halk Bankası AŞ'nin ATM, mobil bankacılık ya da internet bankacılığı hizmetleri üzerinden 28 Ekim 2024 - 8 Kasım 2024 (saat 23.59'a kadar) tarihleri arasında yatıracaklardır.

Başvurusu ya da sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan, başarılı olamayan, başvuru şartlarını taşımadığı halde sınav ücreti yatırmış olan adaylann ödedikleri ücretler iade edilmeyecektir.

SINAV GİRİŞ BELGESİ

Adaylar sınav giriş belgelerini, 29 Kasım 2024 tarihinden itibaren//www.meb.gov.tr ve/veya //odsgm.nieb.gov.ti- internet adreslerinden alabileceklerdir. Sınav giriş belgesinde; adayların sınava katılacakları tarih ve saat, sınav merkezi ile aday kimlik bilgileri yer alacaktır.

SINAV ADI : Adalet Bakanlığı Görevde Yükselme Suretiyle İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcılarını Seçme Sınavı

SORU SAYISI : 80 Soru

SINAV MERKEZİ : Ankara

SINAV SAATİ VE SÜRESİ : Saat: 10.00 Süre: 105 dakika

CEVAP SEÇENEK SAYISI : 5 (Beş)

1. Adaylar; sınav binasınaher türlü delici ve kesici alet, ateşli silah, çanta, cüzdan, cep telefonu, her türlü saat, anahtarlık, her türlü araç anahtarı, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth ve benzeri cihazlar ile kulaklık, kolye, küpe, yüzük (alyans hariç), bilezik, broş ve diğer takılar, her türlü plastik, cam eşya (şeffaf/numaralı gözlük hariç), plastik ve metal içerikli eşyalar (başörtü için kullanılan boncuklu/boncuksuz toplu iğne, para, anahtarlıksız basit anahtar, ulaşım kartı, basit tokalı kemer, basit tel toka ve basit piercing hariç) banka/kredi kartı vb. kartlarla, her türlü elektronik /mekanik cihaz ve her türlü müsvedde kağıt, defter, kitap, ders notu, sözlük, dergi, gazete ve benzeri yayınlar, cetvel, pergel, açıölçer ve bu gibi araçlarla, yiyecek içecek (şeffaf pet şişe içerisinde bandajı çıkarılmış su hariç), ilaç ve diğer tüketim maddeleri (kullanımı doktor raporu ile belgelendirilen işitme cihazı, insülin pompası, kan şekeri ölçüm cihazı vb. cihazlar hariç) ile alınmayacaktır. Ayrıca, adayın bu araçları sınav anında yanında bulundurduğunun tespit edilmesi durumunda, sınav kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle hakkında tutanak düzenlenecek ve sınavı iptal edilecektir.

2. Adayların sınava gelirken yanlarında kovu siyah ve yumuşak uçlu kurşun kalem ile leke bırakmayan yumuşak silgi ve kalemtıraş bulundurmaları gerekmektedir.

3. Adaylar; sınava, sınav giriş belgesi vc üzerinde T.C. kimlik numarası yer alan geçerli kimlik belgelerinden biri (nüfus cüzdam/T.C. kimlik kartı, sürücü belgesi, geçerlik süresi devam eden pasaport) ile gireceklerdir. Sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgesi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Adaylar; nüfus müdürlüklerince verilen fotoğraflı, barkodlu/karekodlu T.C. geçici kimlik belgesi ile sınava alınabilecektir. Evlilik, boşanma, mahkeme karan vb. nedenlerle soyadı değişikliği olan adayların geçerli kimlik belgesinde yer alan kimlik numaraları kontrol edilir, giriş belgesindeki kimlik numarası ile aynı ise kimlik belgesi geçerli kabul edilir.

4. Adaylar, sınav giriş belgesinde belirtilen oturum saatinden en geç 30 dakika önce sınav yapılacak merkezde hazır bulunacaktır.

5. Sınavda sorulan sorular ile cevap anahtarı 09 Aralık 2024 tarihinde www.meb.gov.tr ve/veya //odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinden yayımlanacaktır.

6. Sınav sonuç bilgileri 30 Aralık 2024 tarihinden itibaren www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacak, adayların adresine ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet adresinde ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

Ayrıca sınav sonuçları iidb.adalet.gov.tr internet adresinden duyurulacak, 70 ve üzeri puan alan ve kontenjana giren adayların sınav sonuç bilgisinde "Sözlü sınava katılmaya hak kazandınız. Sözlü sınav tarihlerini Adalet Bakanlığı'nın internet sayfasından takip ediniz.", 70 ve üzeri puan alan ancak kontenjana giremeyen adayların sınav sonuç bilgisinde "Kontenjan nedeniyle sözlü sınava katılmaya hak kazanamadınız.", 70 puanın altında puan alan adayların sınav sonuç bilgisinde ise "Kazanamadınız." ibaresi yer alacaktır.

Sınava yönelik soru hazırlama çalışmalarında sınav kapsamında yer alan mevzuatın sınav duyurusunun ilan tarihi itibarıyla "mevzuat.gov.tr " adresinde yer alan mevcut halleri dikkate alınacaktır. Adaylar sınav duyurusu ilan tarihinden sonra konu başlıklarında yer alan mevzuatta yapılacak değişikliklerden sorumlu olmayacaktır.

SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Adalet Bakanlığı İcra Personelinin Sınav, Atama, Nakil, Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin 11 inci maddesi gereğince yazılı sınavda genel yetenek ve genel kültür sorulan yirmi, alan bilgisi soruları seksen puan ağırlığına sahip olacak şekilde değerlendirilir. Genel yetenek ve genel kültür konuları kendi aralarında eşit olarak ağırlıklandınlacak olup; alan bilgisi konuları ise birinci fıkranın (2) numaralı bendinin (a), (b) ve (d) alt bentleri için dörtte bir oranında, (c) ve (e) alt bentleri için sekizde bir oranında katsayılandınlarak değerlendirme yapılır. Buna göre; Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi'nde bulunan 5 konu (Türkçe, Matematik, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türk Kültür ve Medeniyetleri, Temel Yurttaşlık Bilgisi) ile Alan Bilgisi Testi'nde bulunan 5 konu (a) Türk Ticaret Kanununun başlangıç hükümleri, tacirleri düzenleyen birinci kitabın birinci kısmı, ticaret şirketlerinin genel hükümlerini düzenleyen ikinci kitabın birinci kısmı, kıymetli evrakı düzenleyen üçüncü kitabı ve deniz ticaretinde cebri icraya ilişkin özel hükümleri düzenleyen beşinci kitabın sekizinci kısmı, b) İcra ve İflas Kanunu, Abonelik Sözleşmesinden Kaynaklanan Para Alacaklarına İlişkin Takibin Başlatılması Usulü Hakkında Kanun, İcra ve İflas Kanununun Tatbikatına Dair Nizamname, İcra ve İflas Kanunu Yönetmeliği, e) Harçlar Kanunu, Damga Vergisi Kanunu ve Katma Değer Vergisi Kanunu, d) Türk Borçlar Kanununun genel hükümlerini düzenleyen birinci kısmı, e) Hukuk Muhakemeleri Kanunu, Bölge Adliye ve Adli Yargı İlk Derece Mahkemeleri İle Cumhuriyet Başsavcılıkları idari ve Yazı İşleri Hizmetlerinin Yürütülmesine Dair Yönetmeliğin Dördüncü Kısmı, Tebligat Kanunu ve Tebligat Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmelik, Elektronik Tebligat Yönetmeliği) ayrı birer alt test olarak değerlendirilecektir. Bu 10 alt test için adayların ham puanları ayrı ayrı hesaplanacaktır. Her bir alt test için sınava giren adayların ham puanları kullanılarak ortalama ve standart sapma değerleri bulunacaktır. Bulunan ortalama ve standart sapma değerleri kullanılarak her bir alt test için adayların ham puanları, ortalaması 50 ve standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir.

Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi'nde bulunan 5 alt test için hesaplanan standart puanların her biri 0,2 ağırlıklandırma katsayısı ile çarpılarak toplanacak ve Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi Ağırlıklı Puanı bulunacaktır.

Alan Bilgisi Testi'nde bulunan 5 alt test için hesaplanan standart puanlar yukarıda belirtilen (a), (b) ve (d) alt bentleri için her biri 0,25; (e) ve (e) alt bentleri için her biri 0,125 ağırlıklandırma katsayısı ile çarpılarak toplanacak ve Alan Bilgisi Testi Ağırlıklı Puanı bulunacaktır.

Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi Ağırlıklı Puanı, en büyüğü 20, en küçüğü Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi'nin bütününde hesaplanan en düşük ham puan değerinin 4/7 ile çarpılması sonucu bulunacak değer olacak şekilde puanlara dönüştürülecek ve bu puan Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi Başarı puanı olarak adlandırılacaktır.

Alan Bilgisi Testi Ağırlıklı Puanı, en büyüğü 80, en küçüğü Alan Bilgisi Testi'nin bütününde hesaplanan en düşük ham puan değerinin 16/9 ile çarpılması sonucu bulunacak değer olacak şekilde puanlara dönüştürülecek ve bu puan Alan Bilgisi Testi Başarı puanı olarak adlandırılacaktır.

Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi Başarı Puanı ile Alan Bilgisi Testi Başarı Puanı'nın toplanması ile Genel Başarı Puanı hesaplanacaktır.

Yazıh sınavda yüz tam puan üzerinden Genel Başarı Puanı en az yetmiş puan almak kaydıyla en yüksek puan alandan başlamak üzere, sınav ilanında belirtilen kadro sayısının (100) bir katı fazlası (200) aday Adalet Bakanlığı tarafından yapılacak sözlü sınava çağrılmaya hak kazanacaktır. Sözlü sınava katılmaya hak kazanan en düşük puana sahip adayla aynı puanı alanlar da (200'üncü aday ile aynı puanı alan diğer adaylar) sözlü sınava çağrılacaktır.

Değerlendirme 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacak, doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar doğru cevap sayısını etkilemeyecektir.

Tam puan virgülden sonra ondalık dilim ne olursa olsun bir üst puana tamamlanmayacak!!!'. Başarı oranı ilan edilen kadronun bir katı fazlasının altında olursa, sadece 70 ve üzeri puan alanlar sözlü sınava katılmaya hak kazanacaklar ve sözlü sınava çağırılacaklardır.

Değerlendirme sırasında Merkez Sınav Kurulu karan veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen soru/sorular olması durumunda iptaline karar verilen soru/sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kumlu karan ile belirlenmesi sonucunda, soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dahil edilecektir.

SINAV İTİRAZLARI

Adayların; sınav sorularına ve cevaplarına ilişkin itirazlarını soru ve cevap anahtarlarının www.meb.gov.tr ve/veya //odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinden yayımlanmasından itibaren en geç 13 Aralık 2024 tarihine kadar, sınav sonucuna ilişkin itirazlarını ise sonuçların https://www.meb.gov.tr ve/veya //odsgm.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmasından itibaren en geç S Ocak 2025 tarihine kadar Adalet Bakanlığı İcra İşleri Dairesi Başkanlığına ulaştırmaları gerekmektedir.

Adaylar; itiraz başvurularını MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesine ait T.C. Ziraat Bankası AŞ, Türkiye Vakıflar Bankası TAO veya Türkiye Halk Bankası AŞ'nin ATM, internet bankacılığı ve mobil bankacılık hizmetlerinin herhangi biri üzerinden KDV dahil 50,00 (elli) TL itiraz ücreti yatırarak aldıkları banka dekontu/ATM fişi ve sınav adının yazılı olduğu dilekçe ile yapacaklardır. Adaylar soru/cevap ve sonuçlara yönelik itirazlarının her biri için ayrı itiraz ücreti yatıracaktır.

Süresi geçtikten sonra yapıian itirazlar ve adayın T.C. kimlik numarası, adı, soyadı, imzası, iletişim bilgisi, banka dekontu/ATM işlem fişi olmayan dilekçeler ile faks ve e-postayla yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır. Ayrıca adaylar tarafından doğrudan Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne yapılan itirazlar ve e-posta veya faksla yapılan itirazlar değerlendirmeye alınmayacaktır.

Başvurusu ya da sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan adayların itiraz başvurulan dikkate alınmaz.

İtirazlar Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından incelenecek ve sonuçlan Adalet Bakanlığınca ilgililere bildirilecektir.

İlana https://www.resmigazete.gov.tr/ilanlar/eskiilanlar/2024/09/20240916-4-1.pdf linkinden ulaşabilirsiniz.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.