KamuMeb

Sözleşmeli Er Alınacak

İLANLAR

KamuMeb.net - Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından 2018 Yılı Sözleşmeli Er Başvuru Kılavuzu yayınlandı. İlana göre en az ilköğretim mezunu, 25 yaşını bitirmemiş adaylar sözleşmeli erliğe başvurmak hakkına sahiptir.

KamuMeb.net - Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından 2018 Yılı Sözleşmeli Er Ön Başvurular //www.msb.gov.tr adresinden, asıl başvurular ise istenen belgeler ile seçim aşaması sınavlarına gelinmesi ve belgelerin kayıt kabul kuruluna teslim edilmesiyle yapılacaktır.

Ön sözleşme yapılarak askeri eğitime alınan sözleşmeli er adayları eğitimi başarı ile tamamlarsa en az üç yıllık sözleşme yapar. Sözleşmeli Erbaş ve Erlere kimlik kartı verilir, kışlada kalırlar, yatak ve yemek ücreti ödemezler.

Uzman erbaşlık ve astsubaylığa geçiş yapabilme hakkına sahip sözleşmeli erbaş ve erlerin her yıl 30 gün yıllık izin hakkı vardır ve 15 güne kadar yıllık mazeret izni kullanabilirler.

15 günlük yıllık mazeret izni dışında sözleşmeli erbaş ve erlere; ana, baba, eş, çocuk ve kardeşlerinin ölümü halinde 10 gün, eşinin doğum yapması halinde 10 gün, yangın, deprem ve su baskını gibi olağanüstü bir mazeret dolayısıyla bir yıl içerisinde 30 güne kadar mazeret izni verilebilir. Bu mazeret izinleri yıllık izinden sayılmaz.

Bu yazının tüm hakları KamuMeb.net'e aittir. Kaynak göstermeden alıntılanamaz.

KamuMeb.net - özel haber

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.