KamuMeb

2828 Sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu Kapsamında İşe Yerleştirilenler (7 Ağustos 2024)

KAMU PERSONELİ

Aile ve Sosyal Hizmetleri Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından E-57042519-200-12390056 sayılı 2828 Sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu Kapsamında İşe Yerleştirilenler konulu 7 Ağustos 2024 tarihli resmi yazı yayınlandı.

Genel Müdür V. Bakan a. Şeref Kazancı imzalı resmi yazıda ''koruma ve bakım ihtiyacı bulunan çocuklar, Bakanlığımızın sunduğu sosyal hizmet modellerinden faydalandırılmakta, reşit olduktan sonra öğrenim durumlarına göre ve ihtiyaçları doğrultusunda korunma kararları 20 yaşına veya 25 yaşına kadar uzatılabilmektedir. Korunma kararları sonlandığında ise hak sahipliği şartlarını taşıyan kişiler talepleri doğrultusunda hayatlarını idame ettirebilmeleri, istihdamda yer almaları, sosyal risklerden korunmaları ve ekonomik özgürlüklerini kazanmaları için kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilmektedir.

Bakanlığımız bünyesinde korunma ve bakım altında yetişen gençlerimizden hak sahibi olanlar her yıl Mayıs, Eylül ve Aralık aylarında 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu'nun Ek 1'inci maddesi kapsamında mevcut kadrolar için unvanlarına uygun olarak kura ile işe yerleştirilmektedir.

Kurum bakımı sonlanan gençlerimiz için İl Müdürlüklerimiz bünyesnde Bakım Sonrası Rehberlik ve İzleme Birimleri bulunmaktadır. İlgili birimlerde sosyal çalışma görevlilerince çalışmalar yürütülmektedir. Gençlerimize tercih aşamasında rehberlik edilmekte, kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirildikten sonra gerekli bilgi ve belgeler istendiği takdirde belgelerin temininde destek olunmaktadır. Gençlerimizin sürekli bir iş bağı oluşana kadar ihtiyaç duymaları halinde barınma yardımı, sosyal yardım, ekonomik yardım ve psikososyal destek sunulmaktadır.

2828 sayılı Kanun kapsamında devlet marifetiyle yetişmiş, desteğe ihtiyacı olan gençlerimize verilen bu istihdam hakkının bir defaya mahsus olması nedeni ve önemiyle hayata tutunmaları için gerekli desteğin verilmesinde İl Müdürlüklerimiz ile işbirliği sağlanması; gençlerin bağımsız yaşama geçişlerinde ve iş hayatına uyum sağlamada problem yaşadıklarında telafisi mümkün olmayan sonuçlarla karşılaşılmadan önce psikososyal desteğe ihtiyaçlarının tespit edilmesi halinde İl Müdürlüklerimiz ile iletişime geçilmesi ve taşra teşkilatınıza gerekli bilgilendirmenin yapılması hususunda gereğini önemle arz/rica ederim.'' denilmiştir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.