KamuMeb

Ali Yalçın KPDK Toplantısını Değerlendirdi

KAMU PERSONELİ

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 30 Mart 2021 tarihinde yapılan KPDK Toplantısını değerlendiren önemli açıklamalarda bulundu.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, " “Sözleşmeli personel" ve "görevde yükselme” gündemli 2021’nin ilk KPDK'sını gerçekleştirdik. Resmi gündemin yanında seyyanen zam, gelir vergisi, ek ödeme, ek gösterge, derece kademe sınırlaması, 4688 sayılı Kanun, vb. birçok konuyu da sorun-çözüm düzleminde gündeme getirdik.

Kurulun gündemi çerçevesinde hem sözleşmeliliğe hem de görevde yükselme ve unvan değişikliğine dair sunumlarımızı Genel Başkan Yardımcımız Soner Can TUFANOĞLU gerçekleştirdi. Sözleşmeli Personelin Sorunları ve Kadro Talebi Bilgi Notunu, Kurul üyelerine ilettik.

2021’nin ilk KPDK'sında; kamu görevlilerine/personel sistemine dair ilk somut adım, Sözleşmeli Personele dair kapsamlı çalışma için komisyon kurulması kararı oldu. Komisyon, mevzuatı, uygulamayı, sorunları, sıkıntıları ve olması gerekenleri inceleyecek ve raporlaştıracak.

Şur'adan, eyleme, sosyal medya zemininden yargısal süreçlere, sözleşmeli personel istihdamı, sözleşmeli personelin sorunları, sözleşmelilik noktasında Memur-Sen olarak ortaya koyduğumuz adım adım kadroya iradesi ve ısrarlı mücadelemiz sonuçlarını vermeye başladı.

Sözleşmelilikte ara-ana itirazlarımız, çözümde de ara-ana hedeflerimiz var. Nihai ve asıl hedef; güvencedir yani kadrodur. Sözleşmeliliğe süreli-süresiz ayrımı yapmaksızın karşıyız. Tek çözüm kadro diyerek ses vermeye, söz söylemeye, tepki üretmeye, devam edeceğiz.

KPDK’nın diğer önemli kararı ise kamunun etkinliği ve verimliliği, adil kamu yönetimi ve kaliteli kamu hizmet konusunda son derece önemli olan Görevde yükselme ve Unvan değişikliği konusunda, periyodik uygulama yaklaşımını ve adil değişiklikler yapma iradesini içermesi oldu.

Kariyer ve liyakat sistemi; ehliyet odaklı olarak, görevde yükselme ve unvan değişikliği bağlamındaki yeni düzenleme ve değişikliklerle, kamu görevlileri önceliğinde uygulama ve mevzuat bakımından doğru bir zeminde konumlanmış olacak.

Kamu görevlileri, kamu personel sistemi, kamu hizmetlileri ve mevzuatı noktasında KPDK’nın sorun görme ve çözüm üretme kapasitesini harekete geçirmek adına; Memur-Sen tarafından birçok kez dile getirilen konu başlıklarına ilişkin değerlendirmelerimizi de toplantıda ifade ettik.

SEYYANEN ZAM

Kamu görevlilerine seyyanen zam yapılması konusunda verilerin, gerekçelerin yeterli olduğu Türkiye ekonomisinin de bütçesinin de bunu sağlayacak büyüklükte olduğunu hatırlattık. Zarar varsa tazmin edilmeli, sorun varsa çözüm bulunmalı dedik.

GELİR VERGİSİ

"Gelir vergisinde matrah oyunu son bulmalı, matrah artmalı, oran sabitlenmeli, vergi yükü hafiflemeli, vergide adalet tesis edilmeli" dedik. "Maaşları için enflasyon, gelirlerimiz için vergi canavara dönüşmemeli" dedik. Çözüm için önerilerimizi ifade ettik.

4/C'Lİ 4/B'LİLER; 4/C'nin bitişiyle yaşanan mutluluk ve 4/C'yi 4/B'de var ederek oluşturulan huzursuzluk sürüyor.

4CB, 4B, 5393'lü, Süreli, Süresiz, Sözleşmeli personel uygulamalarından vazgeçilmeli. Kadrolu istihdam esas alınmalı.Bu,onur ve saygın işin gereği sayılmalı.

4688 SAYILI KANUN

"Üyelerin hakkını ve hukukunu korumak, teşkilatın hakkını ve hukukunu korumadan başlar" dedik. "Örgütlenmede sınırlamalar, toplu sözleşme eksiklikler, masada fazlalıklar var. Yasa emeğin, ekmeğin ve yetkinin hakkını vermeli" dedik.

YHS KALDIRILMALI

"Huzur, hukuk ve hüküm eksikliğiyle çalışmak zorunda bırakılan YHS ayıbından kurtulmanın zamanı geldi" dedik. "Görev tanımları görevde yükselme imkanları, ek gösterge hakları olmayan mevcut YHS personelinin diğer hizmet sınıflarına geçirilmesini" istedik.

DERECE-KADEME SINIRLAMASI KALKSIN

"657 sayılı DMK hükmüne uygun olarak bütün kamu görevlileri yasal ve yönetsel bir sınırlama olmaksızın öğrenimleri ve hizmet süreleri kapsamında yükselebilecekleri en üst derece ve kademeye yükselmeli" teklifimizi gerekçeleriyle yineledik.

DÖNER SERMAYEDE ADALET-HAKKANİYET

"Sağlığı korumak sağlık emekçilerini korumayı, sağlık sistemini daha güçlü kılmak sağlık emekçilerinin hakkını-hukukunu arttırmayı gerektirir" dedik. Personele, döner sermayeden daha fazla performans ödemesi ve merkezi bütçe desteği istedik." dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.