KamuMeb

ASDEP 4B Kadrosuna Geçmek İstiyor

KAMU PERSONELİ

Eş durumu becayiş hakkı olmadığı için eşlerinden ve ailelerinden ayrı olan ASDEP, 4B kadrosuna geçmek istiyor. Sitemize mail yoluyla ulaşan ASDEP'liler mağduriyet ve taleplerini dile getirdiler.

Bilindigi üzere; ASDEP, nihai olarak, yaşam koşullarının iyileştirilmesi; aile ve bireylerin sosyal yardım ve sosyal hizmetlere olan ihtiyaçlarının tespiti, ihtiyaca göre sosyal yardım ve sosyal hizmet modellerin planlanması ve uygulanması, gerektiğinde diğer kamu hizmetlerinden (eğitim, sağlık, istihdam vs.) yararlanılmasının sağlanması amacıyla sürecin tüm aşamalarında rehberlik ve danışmanlık hizmetlerini de içeren bir programdır.

ASDEP görevlileri (sosyal hizmet, sosyoloji, psikoloji, aile ve tüketici bilimleri, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, çocuk gelişimi) lisans mezunları arasından 2016 ve 2017 yıllarında KPSS ve sözlü mülakat puanları baz alınarak seçilen alanında uzman personelden oluşmaktadır. 

ASDEP personeli işe giriş tarihlerinden itibaren çalıştıkları sosyal hizmet merkezlerinde her türlü mesleki çalışmayı (evde bakım, sosyal ve ekonomik destek, korunmaya muhtaç çocuk, psikolojik destek, eğitim birimi, 5395 sayılı kanun kapsamında danışmanlık tedbiri uygulaması vb. ) her türlü sosyal hizmet müdahalesini uygulamaktadır. 

2016 ve 2017 yıllarında özel hizmet alımı yoluyla (taşeron) kadrosunda işe alınan ASDEP Personeli 01/04/2018 tarihinde 696 sayılı KHK ile 4D işçi kadrosuna geçirilmiştir. 

Halen sosyal hizmet merkezlerinde 4D işçi kadrosuyla görev yapan ASDEP personelleri statü, tayin, mali haklar, özlük hakları ve mesleki unvandan yoksun bir şekilde belirsiz süreli işçi kadrosunda bulunmaktadır. 

ASDEP PERSONELİNİN 4D KADROSUNDAN 4B KADROSUNA GEÇİRİLMESİ SÜRECİNDE DİKKATE ALINMASI TALEP ETTİĞİ HUSUSLAR

1) 4B kadrosuna geçirilecek ASDEP Personellerinin sözleşmelerinin “Belirsiz Süreli” olarak belirlenmesi.

2) ASDEP meslek tanımının yapılması.

3) ASDEP Personelinin taşeron iken ve 4D kadrosunda belirsiz süreli olarak çalıştığı sürenin (kamuda geçirilen sürenin) dikkate alınarak “koşulsuz tayin”, (eğitim hakkı ve eş durumu) gibi haklarının kanunla düzenlenmesi. 

4) ASDEP personelinin kamuda çalıştığı sürecin tamamının sayılarak (Kıdem, mali ve özlük haklarının buna göre düzenlenmesi. 

5) Görevde yükselme konusunda ASDEP personellerinin 657 sayılı mevzuat kapsamında değerlendirilmesi ve sorunun iyileştirilmesi

6) “Analık izni, süt izni vb.” gibi konularda 657 sayılı mevzuat dikkate alınarak benzer bir 4B sözleşmesinin hazırlanması.

7) 5395 ÇKK Danışmanlık Tedbir ücreti(EK-49), İcapçılık/bilirkişilik, Emniyet ve adliyelerde çocuk ifadelerine katılım ücretlerinin ödenmesi sorunun çözülmesi.

8) Yatılı kuruluşlarda ASDEP Personelinin nöbet tutma görevinin verilmesi, bu durumun önünün açılması ve ücretinin ödenmesi.

9) ASDEP personelinin dezavantajlı kesim ile ilgilenmesi ve riskli çalışma koşulları dikkate alınarak yıpranma durumunun göz önüne alınması ve bu kapsamda özlük haklarında düzenlenmeye gidilmesi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.